JPMorgan analist: ‘Minstens 1% van je portfolio moet Bitcoin zijn’

Bitcoin (BTC) is een goede manier om je portfolio te diversifiëren, dat stellen analisten van de grote bank JPMorgan Chase. De analisten zien BTC als een hedge tegen de perikelen in meer traditionele markten.

Dat meldt Bloomberg.

De bankiers zijn echter wel wat zuinig met hun tip: investeer 1% van je portfolio in bitcoin. Joyce Chang en Amy Ho: ”In een portfolio met verschillende assets kunnen investeerders tot 1% aan cryptocurrency’s toevoegen.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Zet niet groots in op bitcoin’

Wanneer de prijs van bitcoin flink daalt, moet daar niet heel je beleggingsportfolio voor bloeden. Dat is de houding de analisten van JPMorgan aannemen. Dit advies is vooral interessant voor mensen of partijen die relatief weinig risico willen nemen.

Wanner je echt overtuigd bent van bitcoin ga je al snel over die ‘grens’ van 1% heen, zeker als je al een tijdje in de industrie actief bent.

De bank is met dit advies allicht wat laat. Naar schatting zijn er al 106 miljoen bitcoin bezitters in de wereld.

Bitcoin in je portfolio

Bitcoin is inmiddels geen vies woord meer, banken, grote fondsmanagers en directeurs van multinationals lieten zich recentelijk uit over de munt. De een is positief, de ander vindt het niet veel of zelfs gebakkenlucht. Het extreemste voorbeeld van iemand die vertrouwen heeft is Michael Saylor, directeur van MicroStrategy.

Zijn bedrijf heeft ruim 90.000 BTC in kas en is nog niet klaar. De nieuwste vondst van Saylor is de uitgifte van converteerbare obligaties. Investeerders krijgen rente en hun inleg terug, MicroStrategy koop daar direct bitcoin van.

Tesla is met de aankoop van $1,5 miljard aan BTC ook begonnen met een schatkist aan te leggen.

Een andere manier van investeren zie je in de vorm van bitcoin ETF’s en fondsen. Deze partijen regelen de aankoop van bitcoin, investeerders kopen zich vervolgens in om een aantal van die BTC ’te claimen’ in de vorm van een financieel product. De interesse in deze producten groeit gestaag.

Naast miljoenen kleine investeerders komen er ook steeds meer grotere spelers op de markt die allemaal een deel van hun portfolio richting bitcoin schuiven. Als je het advies van JPMorgan volgt dan kan er immers weinig mis gaan: je verliest zo’n 1% van je portfolio, of je gaat mee op reis naar de maan en je kijkt hoe ver ‘we’ kunnen komen met bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJPMorgan

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)