Volgens onderzoek zijn er wereldwijd 106 miljoen Bitcoin bezitters

Volgens een rapport van Crypto.com zijn er vandaag de dag wereldwijd 106 miljoen mensen die bitcoin en/of andere cryptovaluta hebben en gebruiken.

Bitcoin interesse

Volgens de beurs was er in de eerste maand van dit nieuwe kalenderjaar een toename van 15,7% ten opzichte van eind 2020. De prijsstijging brengt Bitcoin in het vizier van een hele groep nieuwe geïnteresseerden, zo blijkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoewel de interesse uit de retailmarkt in het begin van de cyclus wel meeviel, begint de instroom van nieuwelingen wel op gang te komen. Dat is ook duidelijk terug te zien in Google Trends.

Voor het onderzoek is data van 24 cryptobeurzen gebruikt. De harde stijging van de koers in januari heeft duidelijk debet aan de influx van nieuwe Bitcoiners, zoals in onderstaande grafiek te zien is. Maar deze interesse kwam pas op gang toen de koers de $20.000 lang en breed achter zich had gelaten.

Volgens onderzoek zijn er wereldwijd 106 miljoen Bitcoin bezitters

Ze noemen ook dat de Decentralized Finance (DeFi) waarschijnlijk een andere belangrijke factoren is voor de toenemende populariteit. Dit speelt zich voornamelijk af buiten de Bitcoin bubbel, veelal in de contreien van Etherians.

Hoewel: dit was voornamelijk in november en december van 2020 het geval. In januari was het narratief dat mensen de cryptomarkt trok overduidelijk Bitcoin, getuige onderstaande grafiek.

Volgens onderzoek zijn er wereldwijd 106 miljoen Bitcoin bezitters

Het is niet verwonderlijk, gezien de écht grote en bekende partijen vooral met Bitcoin bezig zijn. MicroStrategy, Square, Tesla: ze kiezen allemaal voor bitcoin als oppot- en spaarmiddel voor de toekomst. Daarnaast draait ook PayPal mee in de markt, wat ook voor meer bekendheid zorgt.

Geografische data

In een apart rapport van Statista van vorige week blijkt dat Nigeria het land is met de hardst groeiende adoptie. Een op de drie respondenten van de analyse zei dat ze in 2020 cryptocurrency hadden gebruikt of in bezit hadden. Nigeria domineert ook de resultaten voor het zoekwoord ‘Bitcoin’ bij Google Trends.

En de adoptie van bitcoin neemt ook in Zuidoost-Azië toe. Volgens Statista is één vijfde van de Vietnamese respondenten het afgelopen jaar in contact geweest met cryptocurrency’s. Het feit dat de centrale bank van het land weigert het te erkennen als activaklasse en een legaal betaalmiddel veranderde daar niets in.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws