Bitcoin analyse: koers eindelijk in beweging en weer terug boven de $20.000

Bitcoin analyse: koers eindelijk in beweging en weer terug boven de $20.000

De bitcoin koers is met een stijging van 4.30% in de afgelopen 24 uur eindelijk in beweging gekomen. We naderen op verschillende tijdsbestekken belangrijke weerstandsniveau. Is dit het begin van een grotere beweging omhoog in de komende dagen?

De bitcoin koers staat momenteel op 20,223.08USD. We bespreken de belangrijke prijsniveaus voor de komende dagen en een update voor de long positie die we in de vorige update hebben besproken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Wanneer we naar onderstaande daggrafiek kijken dan zien we dat de recente koersstijging eigenlijk nog maar weinig veranderd aan de huidige marktsituatie. We handelen nog altijd in de onderste helft van onze vier maanden lange prijsrange $18.600 - $22.500.

Op dit moment naderen we de nodige weerstand van mid-range $20.550. Dit betekent dat onze prijsrange analyse voor de helft is uitgespeeld, namelijk van range low $18.600 naar mid-range $20.550. De vraag is nu of we de komende dagen ook het tweede gedeelte van onze prijsrange analyse, van mid-range naar range high $22.500, voltooid zien worden?

Wat verder opvalt is dat we na bijna vijf maanden er eindelijk in geslaagd zijn de diagonale weerstandslijn (paarse stippellijn) te doorbreken. Verder zien we na één jaar eindelijk weer eens een bullish cross van de 200 EMA. Je zou zeggen dat dit ingrediënten zijn voor verdere stijgingen in de komende dagen, maar houden ook rekening met een bearish scenario, waarover straks bij de 4 uurgrafiek meer.

Belangrijke prijsniveaus als we naar boven kijken zijn:
- mid-range $20.550
- range high $22.500
- de 200 MA’s rond $25.000

Bitcoin analyse: koers eindelijk in beweging
Bitcoin analyse: koers eindelijk in beweging

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

We weten dat we te maken hebben met een kleinere (grijze) prijsrange $18.600 – $20.550 binnen de grotere prijsrange zoals zojuist besproken bij de daggrafiek. Op dit moment testen we de bovenkant van de kleinere prijsrange $20.550 die tevens het midden van de grotere prijsrange betreft. Een uitbraak boven de $20.550 betekent dat we hoogstwaarschijnlijk verder kunnen gaan stijgen richting de bovenkant van de grotere prijsrange $22.500.

We zijn er in geslaagd om weer boven de 200 MA’s uit te komen, maar zoals besproken in de vorige updates is het maar zeer de vraag hoeveel waarde we hier momenteel aan moeten hechten. Tenslotte zagen we de laatste keren dat we de 200 MA’s terugwonnen niet het gewenste resultaat hebben gezien met stijgingen van slechts een paar procent. Maar wie weet is het dit keer anders en is het dit keer wel het begin van een grotere stijging.

Bitcoin analyse: koers eindelijk in beweging

In de vorige update bespraken we het volgende:
“Je kunt er overigens voor kiezen om iets eerder in te stappen, namelijk op het moment dat we erin slagen de 200 MA’s in combinatie met het midden van de kleinere prijsrange terug weten te winnen.”

Diegene die zijn ingestapt staan op dit moment op een winst van ruim 4%. Uiteraard is dit nog niet het winstpercentage waar we naar op zoek zijn, maar het is in ieder geval een begin. Daarnaast hebben we nu de mogelijkheid om met weinig risico de trade ta laten lopen en te kijken waar het ons uiteindelijk zal gaan brengen.

Ons eerste serieuze prijsdoel voor de komende dagen is de bovenkant van de grotere prijsrange $22.500 voor een winst van 15%. Uiteraard kun je er voor kiezen om iets eerder een deel winst te nemen, bijvoorbeeld rond mid-range $20.550.

Wanneer we bij een pullback weer onder het midden van de kleinere prijsrange ($19.575) uitkomen in combinatie met het verliezen van de 200 MA’s is de trade setup invalide. Met een stop loss van -2.5% een degelijke trade-setup met een prima risk reward ratio!

Bitcoin analyse: koers eindelijk in beweging

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram).
- Bitcoin Christmas Rocket | 'To The Moon', uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin analyse: koers eindelijk in beweging

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties