Failliet cryptohuis wilde nog 3.000 wrapped bitcoin inwisselen

Mike Belshe, de CEO van BitGo, bevestigt dat Alameda Research probeerde om 3.000 Wrapped Bitcoin (wBTC) in te wisselen in de dagen vóór de faillissementsaanvraag.

Tokenshuffle

Op 11 november diende cryptobeurs FTX – die nauwe banden met Alameda heeft – haar faillissementsbescherming aan. Ze bleken niet genoeg fondsen te hebben om aan deposito’s van klanten te kunnen voldoen.

De CEO van BitGo doet nu een boekje open. Naar verluidt wilde Alameda in aller ijl nog aan bitcoin proberen te komen.

Tijdens een Twitter Spaces bevestigt Belshe dat het bedrijf het verzoek voor de inwisseling had teruggedraaid. De vertegenwoordiger van Alameda kwam niet door de beveiligings- en verificatieprocessen die BitGo heeft ingesteld.

wBTC is een getokeniseerde versie van BTC, die is uitgegeven op een andere blockchain. Je kunt deze wBTC inwisselen voor BTC wanneer het naar een burn-adres wordt gestuurd, dat de échte BTC dan vrijgeeft. De omzetting vindt plaats in een verhouding van 1:1.

Maar … het kwam er op neer dat Alameda niet wist hoe ze de Wrapped Bitcoin konden ‘burnen’.

“De beveiligingsdetails kwamen niet overeen met het proces. Dus we gaven dat aan en zeiden nee, nee, nee, nee. Dit is niet hoe we WBTC ‘burnen’ en we moeten weten wie deze persoon was.”

Daarom werd het proces op pauze gezet. En terwijl BitGo wachtte op antwoord, ging Alameda failliet.

De CEO van BitGo vertelt dat het verzoek van Alameda om 3.000 BTC terug te krijgen “vast” blijft zoals het nu is. Wat er nu mee gaat gebeuren is hoogstwaarschijnlijk aan de curatoren die de het faillissement van Alameda op zich nemen.

Saillant detail: je kunt on-chain deze poging voor het ‘burnen’ van wBTC terugvinden.

Failliet cryptohuis wilde nog 3.000 wrapped bitcoin inwisselen

Het is niet duidelijk waarom Alameda probeerde om de $50 miljoen aan wBTC terug te betalen. Het lijkt er op dat ze probeerden om op allerlei mogelijke manieren aan bitcoin-liquiditeit te komen, wellicht om de bankrun aan opnames te kunnen voorkomen.

Het wBTC-dashboard laat momenteel zien dat BitGo nu 202.255 BTC in bewaring houdt tegen 199.238 wBTC. Daarmee is WBTC gedekt door 101,51% aan échte bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX