Alameda sleept Voyager de rechtbank in wegens lening van $445 miljoen

Alameda Research klaagt cryptogeldschieter Voyager Digital aan voor een bedrag van meer dan $445 miljoen. Het is een uiterste poging om de aflossingen van leningen te bewerkstelligen.

Geldtekort

Alameda vroeg vorig jaar faillissementsbescherming aan, maar evenzo deed Voyager dat ook. Nu heeft de trading firm van FTX een rechtszaak aangespannen.

De zaak is ingediend bij de federale faillissementsrechtbank in Delaware. De advocaten van Alameda willen het totale bedrag terugkrijgen. Het gaat om $445,8 miljoen, wat nog kan oplopen als er bewijs wordt gevonden van meer betalingen van Alameda aan Voyager. Ze eisen ook de terugbetaling van de juridische kosten.

Alameda Research is een van de meer dan 100 FTX-gelieerde entiteiten die in november faillissementsbescherming hebben aangevraagd. De beurs viel om door wanbeheer van klantenfondsen en verkeerde investeringen van dat geld door Alameda.

Voyager Digital deed enkele maanden eerder echter precies hetzelfde. FTX was destijds nog een van de kandidaat om de cryptobank over te nemen.

Moddergooien

De advocaten van Alameda wijzen naar de rol van Voyager bij de ineenstorting van FTX en Alameda. Ze noemden Voyager een “feederfonds” dat “weinig of geen due diligence” deed alvorens het geld van particuliere klanten investeerde.

Een feederfonds is een soort verzamelbak waarin geld wordt gestopt, alvorens het wordt doorgesluisd naar daadwerkelijke investeringstakken.

Voyager Digital reageerde (nog) niet op een verzoek om commentaar. De uitstaande leningen van Voyager aan Alameda Research werden al wel “volledig terugbetaald”, aldus de indiening.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX