BlockFi had voor $1,2 miljard blootstelling aan FTX

BlockFi en FTX hadden een grotere relatie dan eerder gedacht. BlockFi had in totaal meer dan $1,2 miljard aan bezittingen die worden gekoppeld aan FTX en Alameda Research.

BlockFi is een kredietverstrekker dat momenteel verwikkeld is een zogenoemde Chapter 11 procedure. Dat is kort samen te vatten als failliesementbescherming in combinatie met een herstructurering. Het doel hiervan is om schuldeisers zoveel mogelijk terug te betalen, en waar mogelijk zelfs een doorstart te maken.

FTX was een cryptobeurs die in 2022 ineenstortte. In het consortium van oprichter Sam Bankman-Fried zat ook Alameda Research. Laatstgenoemde was het handelsbedrijf van Bankman-Fried. Volgens CNBC blijkt nu dat BlockFi onverantwoord veel blootstelling had aan de bedrijven van Bankman-Fried.

BlockFi had volgens de cijfers van de curatoren van BlockFi $415 miljoen aan assets verbonden aan FTX. Ruim $831 miljoen bij Alameda. Kortom: een miljardenstrop.

Die aantallen schommelen nogal, want ze zijn afhankelijk van de dagkoersen van tokens en bitcoin. BlockFi vroeg in november vorig jaar de Chapter 11-procedure aan. Toen lag de waarde in dollars nog een stuk lager.

Opvallende bijkomstigheid: in juli 2022 was het juist Bankman-Fried die via FTX een lening van $400 miljoen afsloot met BlockFi.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...