Alex Krüger: 'De bodem is daar, ik ben long op bitcoin'

Alex Krüger: 'De bodem is daar, ik ben long op bitcoin'

Als je het aan de populaire econoom Alex Krüger vraagt, dan heeft bitcoin de bodem van de bearmarkt reeds gezien en maakt het zich mogelijk klaar voor een volatiele opwaartse koersbeweging. In een nieuwe livestream met podcaster Scott Melker, zegt Krüger dat hij een bullish-fase verwacht voor bitcoin.

Lastige periode voor aandelen

Opvallend is dat hij voor bitcoin een bullmarkt verwacht, terwijl de Amerikaanse aandelenmarkten het volgens Krüger zwaar kunnen krijgen. Dit baseert hij op het feit dat aandelen vaak last hebben vak hogere rentes. "De rentes zijn op dit moment behoorlijk hoog. Dat is zeker een tegenwind. Dat betekent voor mij [...] dat aandelen bijna geen opwaartse potentie hebben", aldus Krüger.

Bitcoin heeft volgens Krüger eigenzinnige variabelen die maken dat het compleet de andere kant op kan bewegen ten opzichte van de rest van de markt, zowel omhoog als omlaag. "Ik zet momenteel in op omhoog", aldus Krüger. Hoewel hij long is op bitcoin, waarschuwt hij voor de inflatie.

"Ik denk dat de bodem bereikt is en ik ben momenteel long, maar ik kan er compleet naast zitten. Het kan misgaan en bitcoin kan door de bodem zakken. Vooral de inflatie kan een probleem blijken, zoals sommige bears op dit moment roepen", aldus een duidelijke Krüger.

Rente van 6,5 procent

Als de inflatie inderdaad zo heet blijft als nu, dan is het volgens Krüger goed mogelijk dat de Federal Reserve de rentes opstuwt naar 6,5 procent. Mocht dat gebeuren, dan zou het niet onlogisch zijn als bitcoin een nieuwe tik krijgt en mogelijk zelfs een nieuwe bodem noteert.

Aan de andere kant is het lastig voor te stellen dat de economie kan overleven bij een rente van 6,5 procent. Dat zou de boel ook in een recessie kunnen duwen, wat de Federal Reserve weer dwingt om de rente te verlagen. Wat dat betreft zitten we momenteel vooral in een periode van hevige onzekerheid.

De volgende rentevergadering van de Federal Reserve staat voor 22 maart op het programma. Op dit moment is de verwachting dat ze de rente dan met 0,25 procent verhogen (73 procent), maar er is ook een kans op een renteverhoging van 0,50 procent (27 procent).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties