Populaire analist voorspelt koersdaling bitcoin naar 15.500 dollar

Als je het aan de populaire analist Benjamin Cowen vraagt, dan is er een grote kans dat bitcoin zijn ultieme bodem nog moet vinden tijdens de huidige bearmarkt. Aan zijn volgers op YouTube legt Cowen uit dat de totale market cap van de industrie in het ergste geval nog met 500 miljard dollar kan zakken. Dat zou vanaf de huidige 1,14 biljoen dollar een daling van bijna 50 procent betekenen.

Nieuwe bodem voor bitcoin?

Als je hem specifiek naar bitcoin vraagt, dan ziet Cowen de koers opnieuw richting de bodem van 15.500 dollar zakken die we in 2022 bereikten. "We gingen niet zo laag als tijdens de voorgaande cycli, maar dat is een goede koers voor het kopen van bitcoin. Als je bitcoin kocht rond de 15.000, 16.000, 17.000 of zelfs 18.000 dollar, dan zit je waarschijnlijk niet ver van de bodem", aldus Cowen.

Zelfs als zijn doemscenario zich uitspeelt, dan zit je met die inkoopkoersen niet slecht volgens Cowen. Op basis van de lengte van vorige bearmarkt kan het volgens de analist zo zijn dat we de bodem al gezien hebben.

"Er is altijd een kans dat de bodem al in de grafieken zit. Op basis van een op tijd gebaseerd perspectief zou je dat kunnen stellen. Maar zelfs als dat het geval is, dan komt er waarschijnlijk een lastige periode aan voor de koersen", zo gaat de analist verder in zijn video.

Heel inhoudelijk zijn de teksten van Cowen allemaal niet, maar het is altijd interessant om over de koers te speculeren op basis van technische analyse. Vergeet echter niet dat er op dit moment veel meer dingen spelen voor bitcoin dan enkel de grafieken.

Meer dan technische analyse

Het is niet onredelijk om te stellen dat de markt in 2022 vooral in beweging werd gebracht door macro-economische krachten. In eerste instantie natuurlijk door de inflatie en de renteverhogingen van centrale banken die daarop volgden. Vooral die reactie van de centrale banken drukten de bitcoin koers extreem omlaag.

Wat dat betreft hopen investeerders al lang dat zij de inflatie nu eindelijk eens onder controle krijgen en het einde van de verhogingscyclus in zicht komt. Vooralsnog lijkt dat echter niet het geval, want de inflatie is een stuk plakkeriger dan gehoopt. Vrijwel overal ter wereld zit de inflatie nog altijd ver van de doelstelling van centrale banken van 2,0 procent vandaan.

Alles bij elkaar lijkt het onwaarschijnlijk, in ieder geval op basis van de macro-economische situatie, dat er zomaar een nieuwe bullmarkt uitbreekt. Een jaar van zijwaartse koersbewegingen of zelfs voorzichtige dalingen lijkt waarschijnlijker als we naar de huidige stand van de inflatie en de rentes kijken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....