Alex Mashinsky, ceo Celsius: ‘90% van alle altcoins zal verdwijnen’

Alex Mashinsky, de ceo en oprichter van Celsius, is een van de meest uitgesproken personen in de blockchainwereld. Zo is hij bekend om zijn debatten met econoom Nouriel Roubini, waar de vonken vanaf vliegen. Een doorgewinterde ondernemer die al meerdere succesvolle bedrijven achter zijn naam heeft staan.

Mashinsky was de eerste die de Voice-over-IP-technologie wereldwijd heeft gepatenteerd. Zijn technologiefirma Arbinet, met een jaaromzet van $1,5 miljard, heeft hij uiteindelijk van de hand gedaan. Met een ander bedrijf wist hij een 4G netwerk aan te leggen in het metronetwerk van New York.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onderaan het artikel vind je de video van het interview.

Celsius

Kortom, een manusje van alles. In februari 2017 richtte hij Celsius op, dat zich omschrijft als 'leenplatform'. Het idee is simpel: je kunt (een deel van je) cryptomunten naar hun Celsius wallet (app) sturen.

Gebruikers kunnen dan rente genieten op hun crypto. Die rente start vanaf 4,95%. De utility token CEL geldt als de token voor de transacties in de wallet.

Aan de andere kant gebruikt Celsius het kapitaal om weer leningen te verstrekken.

Er zijn nu 30.000 wallets actief met $200 miljoen in crypto activa opgeslagen op deze wallet. Circa 50% is bitcoin. In totaal ondersteunen ze nu 17 cryptomunten. Feitelijk een cryptobank, hoewel Mashinsky de eerste is om het woord 'bank' te vermijden.

Machinsky: ‘Het geheim van het succes is dat we het teruggeven aan degene die de cryptomunten stort.

'Ga naar je bank en vraag of je 7% rente kan krijgen. 'Ik weet dat je 16% rente aan mijn spaargeld verdient, want dat staat in je jaarrapportage'. Maar de winst van die banken gaan naar aandeelhouders'.

'Bij Celsius werkt het anders. We brengen leners 9% in rekening. Tijdens onze Initial Coin Offering hebben we beloofd: 'we geven 80% van onze inkomsten terug aan de community'.

Dat doen we ook: 80% van die 9% rente is ruim 7%. Dus de inkomsten die we genereren, keren we ook uit aan de gebruiker. De overige 20% gaat naar de organisatie zoals business development en marketing'.

'Ons verdienmodel maakt inzichtelijk hoeveel banken feitelijk van je stelen. JP Morgan maakt minstens $20 miljard winst per jaar, dat is een paar dollar per wereldburger. Daar betalen ze hun kantoren, privé-vliegtuigen en dure auto's van. Maar degene die het spaargeld stort, krijgt niets.

Banken hebben ons langzaam kaal geplukt. Men zegt dan: 'het valt toch mee, want een bank brengt maar een paar tientjes in rekening'. Maar dat is niet het punt. Banken maken veel meer geld met jouw spaargeld en jij krijgt er niets voor terug'.

Cryptobeurzen

Machinsky maakt een vergelijking met de crypto exchanges die ook de gebruiker geen rente geven op hun cryptomunten. Hij zegt: 'Bij ons krijg je als bezitter van DASH rente.

Inmiddels beschikken we over twaalf masternodes bij DASH, maar die opbrengsten geven we deels terug aan onze gebruikers. Dat doet een cryptobeurs niet, terwijl ze wel degelijk hun kapitaal vermarkten.'

'Uiteindelijk draait het om transparantie. Wij maken onze data inzichtelijk met een open blockchain. Je zit hoeveel geld er bij ons in de kas, het aantal transacties en leningen op het platform etc.'

Aan het einde van het interview, beantwoordt hij een aantal stellingen (we spraken hem in maart, redactie)

Facebook Coin? 'Centralisatie'

Bitcoin? 'Store of value. Ik zie het nog niet als een betaalmiddel. Ik denk dat andere cryptomunten zoals DASH daar geschikt voor zijn'.

Shake-out? '90% van de huidige cryptomunten gaat niet overleven, maar we weten niet welke succesvol gaan zijn'.

Ethereum? 'Ethereum heeft betekenis gekregen met de Initial Coin Offerings. Ik verwacht dat ze met stablecoin een nieuwe levenslijn toegeworpen krijgen waardoor ethereum kan verder bouwen. We wachten nog steeds op een killer dApp'.

Decentrale exchange? 'Ik vermoed dat de handel zelf in handen blijft van de centrale exchanges. Het kan wel zo zijn dat de 'settlement' tussen peers kan plaatsvinden via een 'dex'. Dat kun je met een smart contract regelen'.

Alex Mashinsky

Check hieronder het hele interview met Alex Mashinsky over ‘zijn’ Celsius.

Lees meer over:
interviewlenenrente

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

chainlink Nieuws
Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

Solana koers verwachting Data en Analyse
Solana’s Koers Schiet Omhoog: Is Dit Pas Het Begin van SOL’s Opwaartse Reis?

Op 1 maart bereikte de native token van solana, SOL, een 23-maanden hoogtepunt. Het zag...

Lees meer