Als de bitcoin deze koers verliest, dan kan de bearmarkt terugkomen

Als de bitcoin deze koers verliest, dan kan de bearmarkt terugkomen

De bitcoin koers zit de laatste weken weer in de lift, maar we komen op dit moment gevaarlijk dicht in de buurt van een heel bearish niveau in de grafiek. Het is in ieder geval niet gelukt om de koers van 25.000 dollar vast te houden en op dit moment bungelt bitcoin weer op de 24.000 dollar.

Het volume neemt af

Ondanks alle positieve prijsactie is er namelijk één indicator die mogelijk onweer voorspelt voor bitcoin. Het volume zit namelijk in een dalende trend, waardoor het er sterk op lijkt dat de huidige opwaartse trend niet de steun heeft van de markt. Als de beren op het verkeerde moment wakker worden, dan kan dat lage volume de koers een flinke tik naar beneden geven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als de bitcoin deze koers verliest, dan kan de bearmarkt terugkomen

Het exacte punt van die omkering zou in dat geval rond de 23.400 dollar plaats moeten vinden. Gelukkig voor de bulls ligt op dat niveau ook het 50-daagse voortschrijdend gemiddelde, wat over het algemeen een sterke steunlijn is. Als we dat niveau bereiken, dan is de kans dus aanwezig dat de bulls er ook weer aan zullen trekken.

Voor nu zit er niets anders op dan afwachten wat de week ons brengt om de ontwikkeling van dit patroon te volgen. In aanvulling op de eerder genoemde negatieve factoren zien we op dit moment ook geen piek in de institutionele interesse, wat de brandstof van de eerdere rally vormde.

Sentiment is aan de beterende hand

Als we het van een meer zonnige kant bekijken, dan ziet het er qua sentiment in ieder geval een stuk beter uit dan tijdens de daling naar 17.600 dollar in juni. Het vertrouwen kruipt langzaam maar zeker terug in de markt en op dit moment lijkt de kans klein dat we op de korte termijn een nieuw dieptepunt moeten opschrijven.

Voordat we kunnen zeggen dat de bearmarkt definitief voorbij is hebben we echter nog wat meer overtuigende actie van de bulls nodig. Op macro-economisch vlak is er namelijk weinig tot niets veranderd. De Amerikaanse inflatie is met 8,5 procent nog altijd torenhoog en wat dat betreft lijkt er weinig reden voor de Federal Reserve om gas terug te nemen met de renteverhogingen.

Het heeft er alle schijn van dat het een paar maanden van billenknijpen wordt voor zowel de bulls als de bears. Niemand weet op dit moment of we in een bearmarkt rally zitten of dat we voorzichtig aan een nieuwe bullmarkt begonnen zijn. Uiteindelijk kan alleen de tijd ons van het antwoord op dat vraagstuk voorzien.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan