Bitcoin koers richting de 25.000 dollar, sentiment wordt steeds positiever

De bitcoin koers heeft een nieuwe aanval geopend op de 25.000 dollar en handelt daar op het moment van schrijven slechts 8 dollar onder. Met de recente opleving(en) van de bitcoin koers is ook het sentiment weer aan een klim begonnen. De Fear & Greed Index geeft momenteel een score van 46/100 af.

Van extreme angst naar neutraal

Als gevolg van de keiharde correcties die we sinds de start van het jaar moesten incasseren, stond de beroemde Fear & Greed Index wekenlang in de donkerrode “extreme angst” zone. De Fear & Greed Index is een verzameling van indicatoren die het sentiment in de markt peilt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers richting de 25.000 dollar, sentiment wordt steeds positiever

Na de koersbodem van 17.600 dollar die we in juni bereikten is bitcoin aan een behoorlijke klim begonnen die ons tot de huidige koers van 25.000 dollar heeft gebracht. Satoshi’s die op deze (voorlopige) bodem zijn gekocht, staan nu op een virtuele koerswinst van 42 procent.

Met die koerswinst is ook het sentiment in de markt flink verbeterd. We hebben namelijk een periode van angst en extreme angst afgesloten en bevinden ons momenteel op “neutraal terrein” als we de Fear & Greed Index mogen geloven.

De bodem van de regenboog

Als we de regenboog-grafiek van Eric Wall mogen geloven, dan hebben we de ergste dalingen van deze bearmarkt al achter de rug. De regenboog-grafiek is namelijk van de “Fire sale!” naar “BUY!” zone gestegen en vaak betekent dat het einde van een bearmarkt.

Bitcoin koers richting de 25.000 dollar, sentiment wordt steeds positiever

Vergeet niet dat dit uiteindelijk slechts een simpele regenboog in een log-grafiek van bitcoin is die waarschijnlijk met geluk al jaren de toppen en bodems van bitcoin weet te voorspellen. Lange tijd hebben we immers ook het Stock-to-Flow model van PlanB voor heilig verklaard en die is uiteindelijk ook gebroken.

Het begint er echter steeds meer op te lijken dat we de zwaarste stormen van de bearmarkt achter ons hebben. Al is het in de geschiedenis van bearmarkten vaker voorgekomen – ook in de traditionele financiële wereld – dat assets een rally van 20 procent of meer doormaakten, om vervolgens weer aan kersverse dalingen te beginnen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....