Week in Bitcoin: koers van 341.100 dollar brengt bitcoin op gelijke hoogte met euro

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd? Een selectie van het nieuws van afgelopen week.

29-jarige man opgepakt in Amsterdam voor betrokkenheid bij mixingservice

De FIOD heeft Alexey Pertsev aangehouden. Dat bevestigt de vrouw van
de 29-jarige ontwikkelaar. Hij is betrokken bij de ontwikkeling van een
mixingdienst genaamd Tornado Cash.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cryptoplatform Nuri vraagt faillissement aan door Celsius-soap

Cryptobeurs Nuri heeft in Berlijn haar faillissement aangevraagd. Dat blijkt uit een document dat is ingediend bij een rechtbank.

Binance sorteert voor op Nederlandse registratie met extra verificaties

Binance bracht een heleboel (Nederlandse) klanten op de hoogte van striktere verificatieregels. De beurs bevindt zich sinds haar oprichting in 2017 in grijs gebied wat betreft regulering. Sinds de exchange hard is gegroeid en zelfs aan een beursgang denkt, moet het aan meer en meer regels voldoen.

Groot pensioenfonds uit Canada verwikkeld in soap rondom Celsius

Het op een na grootste pensioenfonds van Canada kan mogelijk fluiten
naar een grote investering in een bitcoinbedrijf. Het Caisse de dépôt et
placement du Québec (CDPQ) investeerde $150 miljoen in Celsius.

Bitcoin netwerk verwerkt in juli voor $2 biljoen aan transacties

Het bitcoin netwerk heeft in juli 2022 voor 2 biljoen dollar aan transacties verwerkt. De all-time high van deze statistiek ligt op 8 biljoen dollar en die werd neergezet in de all-time high maand van november 2021.

ECB pompt geld in Italië, Spanje en Griekenland en bezuinigt op Duitsland, Frankrijk en Nederland

De Europese Centrale bank gebruikt momenteel het opkoopprogramma dat voor de pandemie in het leven is geroepen om de zwakkere broeders in de Europese Unie te steunen. Het oorspronkelijke plan was om de steunprogramma’s te staken om de inflatie te bevechten. Daar komt het nu op terug.

‘Bitcoin naar $98.000 als BlackRock klein percentage investeert’

Bitcoin zit dan wel in een bearmarkt, de rek is er voor de munt nog lang niet uit. Technologisch gezien gaat het crescendo met het netwerk, maar de munt ontbeert een aantal drijvers om de prijs op te stuwen. Dat is ook wat Cathie Wood denkt.

Koers van 341.100 dollar brengt bitcoin op gelijke hoogte met de euro

Je zou denken dat er een astronomisch hoge bitcoin koers nodig is om bitcoin op gelijke hoogte te brengen met fiatmunten als de euro en de dollar. Ons hele financiële systeem draait immers op die munten, wat betekent dat er een hele hoop van in omloop moeten zijn. In werkelijkheid valt dat best wel mee.

Week in Bitcoin: koers van 341.100 dollar brengt bitcoin op gelijke hoogte met euro
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...