Deze memecoin gebouwd op ether kan met 340% (!) stijgen, zegt deze cryptohandelaar

2613 totale weergaven

Een opmerkelijke prijsvoorspelling op X. De cryptohandelaar Ali Martinez wijst op een memecoin die technisch gezien een bullish signaal afgeeft. Om welke altcoin gaat het?

Memecoin geeft bullish signaal af

Martinez vertelt zijn 67.300 volgers op het sociale mediaplatform X dat Brett (BRETT), een memecoin gebouwd op de Ethereum (ETH) schaaloplossing Base, een bullish vlag lijkt te vormen op de dagelijkse grafiek.

In de ogen van Martinez kan Brett stijgen tot $0,63, ongeveer 357% vanaf het huidige niveau, als de memecoin de weerstandszone van $0,15 weet te overwinnen. Of er een dergelijke kleine munt ook zo hard gaat stijgen, moet de praktijk uitwijzen. Het handelen in munten met een lage market cap is niet zonder risico, vanwege de heftige koersschommelingen. Dus de handel in dit soort munten is voorbehouden aan meer gevorderde handelaren.

brett memecoin

Solana

De cryptohandelaar en analist heeft ook een visie Solana (SOL), een top 5 in de markt. Volgens Martinez vormt Solana een W-vormig patroon op de 12-uursgrafiek. In technische analyse geeft een W-vormig patroon meestal aan dat een neerwaartse trend op het punt staat te eindigen en dat de prijs van een activum op het punt staat te stijgen.

Volgens Martinez is de kans aanwezig dat Solana met ongeveer 9% kan stijgen vanaf het huidige niveau.

Volgens de crypto-analist kunnen de potentiële bullish bewegingen van Solana leiden tot liquidaties ter waarde van miljarden dollars op bearish weddenschappen. “$2,98 miljard aan shortposities gaan in rook op zodra Solana stijgt naar $176!”

Bitcoin

Tenslotte bitcoin, de koning van de cryptomarkt. Volgens Martinez moet BTC weer het terrein heroveren wat de munt de afgelopen maand heeft verloren.  Hij zegt daarover: “Bitcoin moet boven $62.500 blijven om zijn bullish positie te behouden en $66.250 te breken om nieuwe recordhoogtes te bereiken!”

NVT-indicator

Collega-analist Michaël van de Poppe pakt er de indicator NVT bij. “De NVT-ratio is een belangrijke indicator voor Bitcoin. Het bereikt het laagste, negatieve getal in de afgelopen 2,5 jaar. Slechter dan de ineenstorting tijdens Luna, of de correctie in de zomer van vorig jaar, of na de Bitcoin-notering. De correctie is voorbij, maak je klaar.”

De NVT-indicator (Network Value to Transactions ratio) is een maatstaf om de waarde van Bitcoin te beoordelen. Het is de marktkapitalisatie van Bitcoin gedeeld door het dagelijks handelsvolume op de BTC blockchain. Een hoge NVT-ratio wijst erop dat de waarde van het netwerk hoger is dan de totale waarde van de transacties. Dat kan duiden op een overgewaardeerde situatie. Omgekeerd kan een lage NVT-ratio wijzen op een ondergewaardeerde situatie. De NVT-ratio wordt vaak vergeleken met de prijs-winstverhouding (P/E-ratio) die wordt gebruikt in de aandelenmarkt.

Lees meer over:
AltcoinMemecoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...