Deze beurs biedt een ‘shitcoin future index’ aan om 58 alts te kunnen shorten

Op het handelsplatform FTX bevindt zich wel een heel opmerkelijk ruilpaar: de SHIT-PERP. Dit indexfonds bevat 58 kleine altcoins, een zakje shitcoins dus. In het mandje zitten een aantal opmerkelijk namen. Grote cryptomunten als bitcoin en ether ontbreken uiteraard.

Het handelspaar kun je gebruiken om in te spelen op dalingen (of stijgingen) van de munten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een aantal voorbeelden de projecten die de twijfelachtige eer hebben om deel uit te maken van de ‘SHIT’ lijst.

FTX biedt je dus de mogelijkheid om de daad bij het woord te voegen wanneer je denkt dat alle andere munten anders dan bitcoin shitcoins zijn. Het is uiteraard bijzonder risicovol om hier je geld in te stoppen.

Een beetje goed of slecht nieuws kan de koers van een kleinere munt nog makkelijker beïnvloeden dan bij bitcoin of ether. De beurs biedt trouwens ook ‘gewoon’ normale indices aan met projecten waar zij meer in zien.

Het is een knap staaltje marketing, maar tegelijkertijd is het misschien ook wel interessant voor handelaren die echt geen vertrouwen hebben in de opkomst van altcoins. Óf juist wel in alts en niet in BTC, dat kan ook.

Deze beurs biedt een 'shitcoin future index' aan om 58 alts te kunnen shorten

Nieuwe beurs

Na een opstartperiode bij Almada Research opende FTX eerder dit jaar de deuren van hun platform voor crypto derivatenhandel. Op dit moment biedt de beurs over-the-counter deals aan waar mensen zonder op de markt te hoeven zoeken bitcoin of andere cryptomunten kunnen kopen.

Daarnaast kun je dus handelen in futures en ook de standaard spotprijzenmarkt is open.

Alameda Research

Alameda Research is een bedrijf dat handelt diepe zakken heeft en druk bezig is in de wereld van handelen in crypto. Zij willen liquiditeit bieden aan cryptomarkten. Het bedrijf heeft maar dan $100 miljoen aan assets voor klanten in beheer.

Door de nauwe banden met FTX is er nog genoeg ruimte om te groeien, Alameda Research heeft immers relatief diepe zakken.

Reactie op de index

Darren Wong, verantwoordelijk voor de marketing bij FTX, zegt tegenover Coindesk achter hun ‘shitcoin’ product te staan. Hij noemt drie redenen voor het aanbieden van deze index:

Opletten

Dit soort beleggingsproducten zijn leuk, maar voor het merendeel van de handelaren resulteert het in dikke verliezen. Let dus goed op wat je doet en denk goed na voordat je in dit soort dingen gaat investeren.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
Altcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...