Altcoins BNB, SOL en RENDER halen BTC in terwijl Bitcoin daalt – start altcoin seizoen?

436 totale weergaven
Altcoins BNB, SOL en RENDER halen BTC in terwijl Bitcoin daalt |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

In de afgelopen weken heeft de cryptocurrency sector veel volatiliteit laten zien. Er waren grote stijgingen, maar ook heftige dalingen. Er waren echter drie cryptomunten die opvallend goed gepresteerd hebben, en zelfs beter dan crypto leider Bitcoin. Dit zijn Binance coin (BNB), Solana (SOL) en Render (RENDER). Gaan zij het altcoin seizoen leiden? 

Bitcoin daalt momenteel en daardoor zien vele andere cryptomunten rode cijfers, waaronder ook BNB, SOL en RENDER. Relatief gezien presteren zij echter wel beter dan Bitcoin. Als het Bitcoin lukt om uit deze dip door te breken, dan zullen vele crypto’s gaan volgen en dat kan dus weleens een nieuw altcoin seizoen gaan inluiden en op basis van de statistieken, zou het goed kunnen dat BNB, SOL en RENDER de bull gaan leiden.

Binance Coin technische analyse

Op het moment van schrijven zien we dat Binance Coin met een market cap van $ 84,25 miljard de vierde grootste crypto is en handelt op een waarde van $ 577,2. BNB whales worden bullish en we zien dat de koers met 2,90% steeg ten opzichte van vorige week en met 6,50% ten opzichte van een maand geleden, terwijl BTC met respectievelijk 0,82% en 8,11% steeg. Waar BTC in het afgelopen jaar met 133,60% groeide, groeide BNB met maar liefst 180,89%.

Als we naar de grafiek hieronder kijken, dan zien we dat de weerstand op $ 571,2 zit, mocht het hierboven komen en de stijging verder voorzetten voorbij het $ 585 punt, dan kan het altcoin seizoen zomaar eens werkelijkheid worden. Het is daarbij belangrijk dat de koers niet onder de $ 559,50 komt, want daarmee zou BNB mogelijk gaan worstelen, met name als het daarna onder het volgende support niveau van $ 547,8 komt.

BNB koers, TradingView
BNB koers, bron TradingView

Kijkend naar de RSI van 43,08, dan zien we dat BNB op dit moment niet bullish is, maar ten opzichte van BTC zien we wel een sterker bullish sentiment.

Solana technische analyse

De Solana koers zit op het moment van schrijven op $ 145,82 en is met een market cap van $ 68,32 miljard de vijfde grootste crypto op dit moment. In de afgelopen zeven dagen, steeg de koers met 1,04% en in de afgelopen maand met 8,26%. Als we echter naar het afgelopen jaar kijken, dan zien we pas echt hoe groot deze crypto is geworden, met een stijging van maar liefst 570,86%.

Solana heeft echter weer een daling ingezet sinds maandag, waar het toen nog piekte op $ 151, maar is sinds donderdag weer aan het klimmen. Het was hierbij cruciaal dat de daling niet verder zou gaan richting het support niveau van $ 134,72. Uiteraard moeten we hierbij in het achterhoofd houden dat deze koers, net als BNB en Render beïnvloed wordt door de Bitcoin koers. Bitcoin is aan het einde van de week weer gaan stijgen en Solana daarmee ook.

SOL koers, TradingView
SOL koers, bron TradingView

 

Render technische analyse

Render staat met een market cap van $ 2,86 miljard op de 34ste plek in de crypto ranglijsten. De $RENDER koers zit op dit moment op $ 5,51 en dat illustreert een stijging van 209,08% ten opzichte van een jaar geleden.

Ondanks dat de koers op dit moment weer gedaald is vergeleken met een week geleden (3,64%), heeft het een stijging ingezet in de afgelopen 24 uur, namelijk 6,95%. De voormalige weerstand zat donderdag nog op $ 5,15 en de daarovolgende weerstand zat op $ 5,35, maar de Render koers is dat punt momenteel dus voorbij gevlogen. De volgende weerstand zit nu op $ 5,65.

RENDER koers, TradingView
RENDER koers, bron TradingView

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Cryptomunten die flink kunnen profiteren van een altcoin seizoen

Terwijl Bitcoin daalt, zijn er dus coins die het relatief gezien behoorlijk goed doen op dit moment. Als Bitcoin uit de dip komt, dan kunnen deze coins zomaar eens grote sprongen gaan maken. De projecten die misschien wel het meest zullen profiteren van een altcoin seizoen, zijn crypto presales en we zullen daarom hier twee interessante coins voor je uiteen zetten.

Pepe Unchained – De perks van een eigen blockchain

Pepe Unchained ($PEPU) opende in juni zijn deuren voor vroege investeerders en het was meteen duidelijk dat dit een zeer veelbelovende cryptmunt zou gaan worden. Dit hebben ze wel bewezen door een opbrengt van $ 18,5 miljoen op te halen. Het is nog niet te laat op in te stappen bij deze meest succesvolle crypto presale van 2024.

De aantrekking van Pepe Unchained zit hem in het feit dat ze een eigen Layer-2 blockchain ontwikkeld hebben bovenop het netwerk van Ethereum. Het L2 netwerk is efficiënter, goedkoper en sneller is dan het drukke Layer 1 netwerk van Ethereum terwijl het tegelijkertijd alle voordelen biedt, zoals een eigen meme coin launchpad, gedecentraliseerde exchange en block explorer.

Het is geen verrassing dat dit project het zo goed doet en dat is ook de reden dat de FOMO toeslaat bij velen. Bij jou ook? Koop dan $PEPU tokens voordat de prijs verder gaat stijgen. Op dit moment koop je ze voor de prijs van $ 0,00996 per token, je hebt dus al 10.000 tokens voor $ 99,60.

 

Crypto All-Stars – Meme coins staken op een plek

Wie al het een en ander geïnvesteerd heeft in bijvoorbeeld meme coins, zal weten hoe je soms van platform naar platform moet navigeren om verschillende coins van verschillende blockchains te staken. Het nieuwe crypto project Crypto All-Stars ($STARS) heeft daarom de revolutionaire MemeVault ontwikkeld.

Met de MemeVault verzamel je staking rewards met al je favoriete meme coins, zoals bijvoorbeeld Dogecoin, Floki Inu, TurboToken, Based Brett, Pepecoin en Shiba Inu. Dit kan nu dus allemaal op een plek en het grootste voordeel daarvan is, je verdient er $STARS rewards mee. Vooral als je de coin zelf ook staked, kun je tot wel drie keer zoveel rewards verdienen. Dit is dus een interessante staking coin voor de lange termijn.

Deze crypto presale voor $STARS heeft al meer dan $ 2,1 miljoen opgehaald. En je hebt nog tijd om het project te helpen om de volgende mijlpaal van $ 3 miljoen op te halen. Een $STARS token kost op dit moment $ 0,0014947, maar dat zalk over een paar uur alweer gaan stijgen. Wees er dus snel bij, want de staking rewards staat nu nog op 687% en hoe meer investeerders erbij komen, des te lager deze rewards zullen zijn.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
BNBRendersol

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...