Altcoins verliezen zwaar – bitcoin-maximalisten krijgen gelijk?

8986 totale weergaven
Bitcoin schiet door $71K dankzij ETF-invloeden

De cryptomarkten kleuren deze week rood en vooral altcoins moeten het ontgelden. Het vreemde? Er is geen duidelijke reden aan te wijzen voor de koersdalingen. Solana ging met bijna 10% onderuit, Avalanche viel met 12,7% terug en ook Dogecoin had het enorm zwaar.

Wat opvalt is dat bitcoin relatief goed presteert ten opzichte van altcoins.

Het gelijk van de bitcoin maximalisten

Krijgen bitcoin-maximalisten hiermee hun gelijk? Het lijkt erop dat er deze cyclus een gebrek aan narratief is voor altcoins. In 2017 werden ze gedragen door de gigantische ICO-hype en het idee dat blockchains de wereld zouden veranderen. Vervolgens in 2021 werden we getrakteerd op DeFi en NFTs.

Deze cyclus is er niet echt een duidelijk narratief zichtbaar. We zien natuurlijk wat munten die iets proberen met kunstmatige intelligentie en Real World Assets (RWAs) zijn op dit moment “populair” te noemen.

Maar van een echte doorbraak van deze tokens is nog geen sprake.

Zou het kunnen dat mensen niet meer geloven in alle sprookjesverhalen van nieuwe muntjes? Is dit dan de cyclus dat bitcoin er in zijn eentje vandoor gaat? Dat zou zomaar kunnen.

Bitcoin is het enige wat werkt?

Tot nu toe is bitcoin de enige cryptocurrency gebleken die een werkende toepassing kent. Bitcoin is door Satoshi Nakamoto gebouwd als een digitale vorm van cashgeld met een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden.

We hebben dankzij bitcoin een digitale valuta die binnen 10 minuten aan de andere kant van de wereld kan zijn, die je kunt gebruiken zonder financiële tussenpersonen en die ook nog eens een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden kent.

Steeds meer mensen (en bedrijven) kiezen ervoor om te sparen in bitcoin. Dat zorgt al jaren voor indrukwekkende koersexplosies voor de creatie van Satoshi Nakamoto en versterkt het narratief van bitcoin als spaarmiddel.

Voor de rest van de markt vallen de resultaten eigenlijk vooral tegen. Want wat kun je nu echt op Ethereum wat een wereldveranderende ontwikkeling is?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....