Amazon en 4 andere bedrijven helpen mee aan digitale euro

De Europese Centrale Bank (ECB) kijkt serieus naar een digitale euro. De ECB heeft verschillende partners om te starten met een prototype. De meest opvallende naam is het Amerikaanse Amazon. Zij zijn verantwoordelijk voor e-commerce betalingen.

Met vijf andere partijen wordt uiteindelijk gewerkt aan een digitale euro, ofwel een central bank digital currency. Het Spaanse CaixaBank gaat aan de slag met peer-to-peer betalingen voor mobiele telefoons. Wordline uit Frankrijk kijkt naar de mogelijkheden voor offlinebetalingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het stel is compleet met de ECB zelf en het Italiaanse Nexi. Zij gaan werken aan de plekken waar men kan betalen met die digitale euro.

In totaal reageerde 54 partijen op een oproep eind april. Banken en techbedrijven wilde graag meebouwen aan de digitale euro. Uiteindelijk zijn er dus in totaal vijf bedrijven uitgekozen.

Starten in 2022

De betrokken partijen starten nog deze maand. De oefening duurt tot eind december. Het is een onderdeel van een meerjarenplan. De ECB onderzoekt hoe zij eventueel de stap kunnen maken naar een andere soort euro. Deze fase moet in maart 2023 ten einde komen.

Wanneer de nieuwe munt er komt is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat centrale banken wereldwijd druk aan het experimenteren zijn. Ook Europa wil dus vaart maken.

Lees meer over:
CBDCEuropa

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...