Amazon werkt aan ‘project met digitale valuta’, gaan ze Bitcoin accepteren?

Er lijkt weer een groot bedrijf in de bitcoin te stappen. In navolging op Tesla lijkt ook e-commerce gigant Amazon zich te oriënteren op de cryptomarkt. Het gaat hierbij echter niet op de conversie van kasreserves in de cryptomunt, maar om “oplossingen op basis van digitale valuta.”

Amazon en Bitcoin

Het nieuws komt niet naar buiten door een uitspraak van een topman, een aandeelhoudersvergadering of persbericht. Nee, deze keer blijkt de interesse in de cryptomarkt uit een openstaande vacature.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De multinational was namelijk op zoek naar een Software Development Manager voor de afdeling ‘Digital and Emerging Payments’. Inmiddels is de vacature niet meer te vinden, omdat deze naar verluidt al is vervuld.

Amazon verklaarde in de vacature dat ze een nieuw ‘betaalproduct’ in Mexico willen uitbrengen. De beschrijving hierover is de volgende:

“Met dit product kunnen klanten hun geld omzetten naar digitale valuta, waar klanten dan weer gebruik van kunnen maken voor onlinediensten, waaronder het kopen van goederen en/of diensten zoals Prime Video.”

Amazon werkt aan 'project met digitale valuta', gaan ze Bitcoin accepteren?

Betalingsoplossingen

Voor de vacature zochten ze een expert op het gebied van informatica en engineering. Een voorwaarde was de ervaring in het beheer en opleveren van gedistribueerde systemen. Daarnaast ging het niet om een remote baantje, maar moet de gekozen persoon gevestigd zijn in Seattle, Washington.

Bovendien verduidelijkt Amazon dat het van plan is een technisch team op in te richten om ‘betalingsoplossingen te ontwikkelen die zich richten op opkomende markten’.

Het blijft nog een beetje gissen wat de exacte invulling gaat zijn van dit product. Gaan ze Bitcoin betalingen accepteren? Of willen ze een eigen Libra-achtig betaalsysteem ontwikkelen? Of gaat het over een andere manier van ‘digitale betalingen’? Hoe dan ook, de tijd zal het leren.

Topman Jeff Bezos stapte vorige maand terug als CEO van het bedrijf. Inmiddels is Andy Jassy aangesteld als opvolger. Bekend is dat hij een poos geleden interesse toonde in ‘blockchain-technologie’ voor betalingen. Hoewel.. in 2017 was had woord natuurlijk een ongekend buzz-gehalte. Jassy was destijds overigens de CEO van Amazon Web Services.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Amazon