Amber Group haalt $300 miljoen op en hoopt zo uit de problemen te komen

372 totale weergaven

Amber Group haalt $300 miljoen op om uit de financiële problemen te komen. Het platform gebruikt het geld om klanten tegemoet te komen die slachtoffer zijn van de ondergang van FTX.

Opvallend is dat Amber Group zelf in de problemen zit, maar wel recentelijk de beurs Sparrow Holding kocht. Net als bij veel andere spelers in de industrie hakt de aanhoudende lage koers van BTC er flink in. Het sentiment in de markt in combinatie met twijfelachtige businessmodellen zorgen voor onrust.

De investeringsronde werd bekendgemaakt op Twitter.

Amber Group had geen directe blootstelling aan FTX of Alameda Research. Wel was het actief als handelaar bij FTX.

En dat laatste is dus waar de vergoedingen over gaan. Klanten die hun geld hebben verloren op FTX kunnen nu (een deel?) van hun geld terug krijgen. Eerder dit jaar startte Amber Group een investeringsronde voor $100 miljoen, maar dat was geen succes. Er zijn nu wél voldoende investeerders gevonden.

De schade binnen de organisatie is er ook: Amber Group moest verschillende mensen ontslaan. Zo'n 10% van het personeel werd weggestuurd. Ook werden samenwerkingen opgebroken en gingen de salarissen omlaag. Marketingplannen met bijvoorbeeld voetbalclub Atletico Madrid staan ook op de tocht.

Het verhaal rondom Amber Group nam eerder dit jaar een extra gekke wending. Mede-oprichter Tiantian Kullander overleed op slechts 30-jarige leeftijd plotsteling in zijn slaap.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...