Amerika koopt $619 miljard aan bitcoin als Kennedy Jr. president wordt

1472 totale weergaven
crypto amerikaanse verkiezingen

De grote Bitcoin-conferentie in Nashville is begonnen en Robert Kennedy Jr. scoort meteen een headline. Hij doet als onafhankelijke kandidaat mee in de Amerikaanse verkiezingen en belooft voor 619 miljard dollar aan bitcoin te kopen als hij wordt gekozen.

Waarom voor $619 miljard aan bitcoin?

Dat getal van 619 miljard dollar aan bitcoin lijkt heel specifiek, maar dat heeft een reden. Daarmee zou Amerika namelijk evenveel bitcoin als goud bezitten.

Kennedy Jr. zou hiermee het monetair beleid van Amerika willen herdefiniëren en weer voor fiscale discipline zorgen bij de federale overheid.

Tijdens een zogenaamde “rondetafeldiscussie” met Scott Melker en Caitlyn Long, de CEO van Custodia Bank, onderstreepte Kennedy Jr. de filosofische gelijkenissen tussen zijn beleid en de idealen van de Bitcoin-gemeenschap.

“Dit gaat om meer dan alleen het vergroten van je vermogen”, aldus Kennedy Jr. Voor de presidentskandidaat gaat het ook om het “tegenwerken” van iets wat hij een “vernietigende oorlogseconomie” noemt.

De terugkeer van een integere overheid

“Bitcoin is niet alleen een afslag van de inflatoire snelweg, die een snelweg naar de hel is, maar ook een manier om de integriteit van onze overheid te herstellen. Het is een manier om persoonlijke vrijheid te herstellen, het is een manier voor de middenklasse om zichzelf te isoleren van inflatie, wat gewoon een vorm van overheidsdiefstal is”, aldus Kennedy Jr.

Ook nam Kennedy Jr. de tijd om naar de recente “ommezwaai” van Donald Trump te wijzen. Volgens hem moeten we niet vergeten dat Trump tot voor kort nog fel tegen bitcoin was en dat hij het luchtfietserij noemde.

Kennedy Jr. zelf claimt dat hij al veel langer pro-Bitcoin is. Na zijn optreden van vorig jaar bij de grote Bitcoin-conferentie besloot hij naar eigen zeggen ook om een groot deel van zijn vermogen in bitcoin te parkeren.

Naast bitcoin wil Kennedy Jr. ook andere harde assets toevoegen aan de balans van de Verenigde Staten. Onder andere platinum en goud staan op het lijstje van de presidentskandidaat. De kans dat hij wordt gekozen is echter behoorlijk klein. Zeer waarschijnlijk moeten we het met Donald Trump doen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....