Amerika verhoogt opnieuw rente

De Federal Reserve verhoogt opnieuw de rente. Het Federal Open Market Committee (FOMC) kondigt vandaag een verhoging van 50 basispunten aan. De rente van de centrale bank van Amerika komt daarmee op 4,5%.

Eerder stelde Powell al dat er een renteverhoging van 50 basispunten aan zat te komen."Het is logisch om het tempo van onze renteverhogingen te matigen naarmate we het niveau van terughoudendheid naderen dat voldoende zal zijn om de inflatie omlaag te brengen", zei de voorzitter van de Ferderal Reserve eerder dit jaar.

Het Federal Open Market Committee is onderdeel van het Federal Reserve System. Zij hebben de opdracht om de hoogte van de Federal funds rate vast te stellen. Daarnaast moet het FOMC toezichthouden op de markt in de Verenigde Staten.

Het comité bestaat uit twaalf verschillende leden. Zeven daarvan zijn onderdeel van de Board of Governors van de Federal Reserve System. De bekendste naam daarvan is Jerome Powell, voorzitter van de centrale bank van Amerika.

Op acht verschillende momenten in het jaar kom het FOMC naar buiten met nieuws over de rente. In een wereld met torenhoge inflatie lijkt een daling naar veel lagere rentes nog ver weg. Tegelijkertijd kan er op een moment ook wat breken (in het financiële systeem), waardoor andere maatregelen nodig zijn.

Interessant weetje: zowel de FED als de Europese centrale bank hebben als doel het inflatiecijfer rond 2% te houden. Dat mandaat aanhouden wil voorlopig nog niet erg lukken..Voor nu staat het rentepercentage dus op 4,5%. Terwijl de officiële inflatiecijfers onder verschillende meetlatten toch ver boven de 2% ligt. Dat betekent een duurdere dollar.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsFed

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...