Amerika wil tot $15 miljoen betalen voor gouden tip rondom ransomwaregroep

De Verenigde Staten wil tot $15 miljoen betalen voor informatie over een Russische hackerscollectief. Conti is de organisatie achter verschillende ransomware-aanvallen.

Volgens de Amerikaanse FBI zijn er meer dan 1.000 slachtoffers door Conti. In totaal zou het gaan om minimaal $150 miljoen (!).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat op hun website weten wat voor info ze zoeken. Er is bijvoorbeeld $10 miljoen beschikbaar voor degene met de goede informatie over de identiteit of locatie van belangrijke pionnen bij de cybercriminelen.

De gouden tip voor een arrestatie kan tot wel $5 miljoen opleveren.

“Door deze beloning uit te loven, tonen de Verenigde Staten hun toewijding om potentiële slachtoffers van ransomware over de hele wereld te beschermen tegen uitbuiting door cybercriminelen”, laat Ned Price optekenen op de overheidswebsite.

Conti

Volgens Chainalysis was Conti vorig jaar de meest succesvolle ransomware-aanvaller ter wereld. Met behulp van hun ransomware-as-a-service-model (RaaS) hebben ze meer dan $180 miljoen aan cryptovaluta van hun slachtoffers afgeperst. Dit cijfer ligt dus hoger dan de schatting van de FBI.

Bitcoin is een populair betaalmiddel voor Conti. Je hebt geen last van tussenpartijen en slachtoffers kunnen direct betalen. Bitcoin maakt je echter niet onschendbaar. Wanneer de Amerikaanse overheid achter je aan komt ben je bijna nergens echt veilig.

Tegelijkertijd is dit een strijd die je sinds de komst van het internet ziet: boeven worden steeds handiger, het is aan de handhavers om daar een oplossing op te bedenken.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...