Amerika wil tot $15 miljoen betalen voor gouden tip rondom ransomwaregroep

Amerika wil tot $15 miljoen betalen voor gouden tip rondom ransomwaregroep

De Verenigde Staten wil tot $15 miljoen betalen voor informatie over een Russische hackerscollectief. Conti is de organisatie achter verschillende ransomware-aanvallen.

Volgens de Amerikaanse FBI zijn er meer dan 1.000 slachtoffers door Conti. In totaal zou het gaan om minimaal $150 miljoen (!).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat op hun website weten wat voor info ze zoeken. Er is bijvoorbeeld $10 miljoen beschikbaar voor degene met de goede informatie over de identiteit of locatie van belangrijke pionnen bij de cybercriminelen.

De gouden tip voor een arrestatie kan tot wel $5 miljoen opleveren.

"Door deze beloning uit te loven, tonen de Verenigde Staten hun toewijding om potentiële slachtoffers van ransomware over de hele wereld te beschermen tegen uitbuiting door cybercriminelen", laat Ned Price optekenen op de overheidswebsite.

Conti

Volgens Chainalysis was Conti vorig jaar de meest succesvolle ransomware-aanvaller ter wereld. Met behulp van hun ransomware-as-a-service-model (RaaS) hebben ze meer dan $180 miljoen aan cryptovaluta van hun slachtoffers afgeperst. Dit cijfer ligt dus hoger dan de schatting van de FBI.

Bitcoin is een populair betaalmiddel voor Conti. Je hebt geen last van tussenpartijen en slachtoffers kunnen direct betalen. Bitcoin maakt je echter niet onschendbaar. Wanneer de Amerikaanse overheid achter je aan komt ben je bijna nergens echt veilig.

Tegelijkertijd is dit een strijd die je sinds de komst van het internet ziet: boeven worden steeds handiger, het is aan de handhavers om daar een oplossing op te bedenken.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika Rusland misdaad

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties