Opmerkelijk: supermarkt China slachtoffer van gijzelsoftware, hackers eisen 0.042 bitcoin

Opmerkelijk: supermarkt China slachtoffer van gijzelsoftware, hackers eisen 0.042 bitcoin

Opmerkelijk nieuwtje op de donderdagochtend. Een computerdatabase van een supermarkt in het oosten van China is gehackt door een onbekende groep cybercriminelen.

Ze eisen van de keten 0.042 bitcoin wat neerkomt op een bedrag van circa $1.800. De vraag is: hoe gaat deze supermarkt dit betalen, want in China geldt een verbod op bitcointransacties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zelfs als men de bitcoin koopt bij een offshore beurs zoals Binance of OKEX, dan kan die transactie niet door de beugel.

Het is onbekend of het losgeld inmiddels is voldaan of dat er geweigerd is te betalen. De supermarkt ligt in Wenzhou in het oosten van China. Ze hebben aangifte gedaan bij het politiebureau van het district Lucheng.

Regelmatig komen er ransomware langs, ook omdat internetgeld zoals bitcoin relatief gemakkelijk te eisen is. Ook zijn transacties op het bitcoin netwerk pseudoniem en - ondanks wetgeving - zijn bitcoinadress

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties