Amerikaan met 46 illegale bitcoin ATM’s aangeklaagd

Een man uit New York City is beschuldigd van het runnen van een netwerk van illegale bitcoin ATM’s. Deze geldautomaten in wasserettes zouden bij veel criminele activiteiten betrokken zijn geweest.

Bitcoin ATM’s

Robert Taylor had naar verluidt 46 bitcoin-kiosks in New York City, New Jersey en Miami. Wie waren de klanten? Iedereen die op zoek was naar een beetje extra anonimiteit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De 35-jarige man zou naar verluidt in één jaar tijd meer dan $5,6 miljoen aan transacties hebben voltooid. Hij ontving hiervoor een vergoeding tot 25% van het bedrag, aldus de Manhattan District Attorney.

Taylor rechtvaardigde de hoge vergoedingen aan klanten door te benadrukken dat hij geen vragen zou stellen en anonimiteit garandeerde. Op klachten reageerde de Amerikaan als volgt:

“Bro, we moeten ieders privacy behouden. Het is het geld waard’

Hij hield zijn ATM’s geheim door klanten aan te trekken die privacy hoog in het vaandel hadden staan. Strikt gezien runde Taylor een money transmitting business zonder vergunning, waarbij hij ook fraudeerde met belastingen en ook witwassen faciliteerde. De beschuldiging is niet mals.

Geen licentie

Taylor’s bedrijf had geen vergunning bij het New York State Department of Financial Services van het Amerikaanse Treasury Department of the Treasury. Een vereiste is ook dat klanten een identiteitsbewijs moesten tonen en een Know Your Customer-procedure moeten doorlopen. Taylor deed hier niet aan:

“We vragen nooit om een ​​identiteitsbewijs en hebben geen camera die een foto van je gezicht maakt.”

Alle communicatie ging via Snapchat-accounts en een Proton e-mailadres. De recherche nam $250.000 aan cash geld in beslag, net als enkele ATM’s.

Blockchainanalyse toont aan dat de man tussen september 2017 en november 2018 meer dan $5,6 miljoen aan contant geld doorsluisde. Het leverde hem $590.000 op. Aan de belastingdienst gaf hij vervolgens iets heel anders op.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad