Duitse politie sluit darknet site Hydra, 543 bitcoin in beslag genomen

Duitse politie sluit darknet site Hydra, 543 bitcoin in beslag genomen

De meest beruchte darknet-website is uit de lucht gehaald. BleepingComputer meldt dat de servers van Hydra Market door de Duitse politie in beslag zijn genomen.

Einde aan Hydra

Hydra Market is het meest prominente Russische darknet-platform van de laatste jaren. Het is populair voor de verkoop van drugs en ook het witwassen van geld. Op Hydra kon je ook gestolen databases, vervalste documenten en hacking-services aanschaffen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De politie heeft het ook voor elkaar gekregen om 543 bitcoin in beslag te nemen. Deze winst van Hydra betrof (omgerekend) iets meer dan $25 miljoen.

Naar verluidt zijn er 17 miljoen klanten in de hele wereld die via Hydra in contact komen met geregistreerde verkopersaccounts. Dit zouden er naar schatting 19.000 zijn.

In onderzoeken van Chainalysis kwam de naar Hydra ook regelmatig terug. Het analysebedrijf bekijkt geldstromen op de bitcoinblockchain en wil in kaart brengen hoeveel 'crimineel gebruik' er is met cryptovaluta.

Hydra is sinds 2016 de marktleider met maar liefst 75% van de omzet, zo is de conclusie. Concurrent Elliptic kwam met soortgelijke conclusies.

Duitse politie sluit darknet site Hydra, 543 bitcoin in beslag genomen

Inbeslagname

Volgens de statistieken die zijn gedeeld door het Centraal Bureau voor de Bestrijding van Cybercriminaliteit (Zentralstelle zur Bekämpfung der Internetkriminalität, ZIT) en de Duitse federale politiedienst (BKA) betrof de omzet van Hydra Market in 2020 zo'n $1,35 miljard.

Daar komt nu dus een einde aan. Als je de website bezoekt, krijg je een tekst te zien dat alles in beslag is genomen door handhavingsdiensten.

Duitse politie sluit darknet site Hydra, 543 bitcoin in beslag genomen

Blockchain-expert Elliptic bevestigt de in beslagname van digitale activa door de autoriteiten. Ze hebben 88 transacties in kaart gebracht, die neerkomen op 543,3 BTC. Neer verluidt zijn er geen arrestaties verricht.

Op de Hydra Market was ook een Bitcoin Bank Mixer aanwezig. Daarmee kon men cryptovaluta mixen en een laagje extra privacy geven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin witwassen dark web

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties