Amerikaans congreslid wil opheldering van SEC over bitcoinbeleid

Amerikaans congreslid Tom Emmer, die bekendstaat om zijn positieve standpunten ten opzichte van bitcoin, heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) gevraagd om opheldering over de manier waarop ze cryptobedrijven om informatie vragen.

In een brief die door zeven andere collega's van Emmer is ondertekend vraagt de politicus om duidelijkheid van de financiële toezichthouder. Volgens Emmer zijn de informatieverzoeken in veel gevallen overbodig, voelen ze niet geheel vrijwillig en houden ze innovatie tegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gaat de SEC zijn boekje te buiten?

Emmer wijst erop dat de SEC de autoriteit heeft om informatieverzoeken te sturen naar marktparticipanten, maar die verzoeken mogen niet tegen de Paperwork Reduction Act ingaan. Dit regelboek moet ervoor zorgen dat de overheid niet teveel druk om bedrijven en burgers mag zetten, om het tegenhouden van innovatie te voorkomen.

"Crypto start-ups moeten niet onder water gehouden worden door een stormvloed aan informatieverzoeken en andere verplichtingen. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze wetgevers de Amerikaanse innovatie en kansen niet de nek omdraaien." Aldus Tom Emmer via Twitter.

Het is interessant om te zien dat de politiek de SEC eindelijk eens het vuur aan de schenen legt. Het continue afkeuren van de spot bitcoin ETFs zonder duidelijke redenen is ook iets wat vraagtekens oproept bij het publiek. Waarbij het lastig is om je aan de indruk te onttrekken dat de SEC om bepaalde redenen niet op een spot bitcoin ETF zit te wachten.

Wachten op reactie van de SEC

Voor nu is het wachten op een reactie van de SEC, die zich over het algemeen behoorlijk laconiek opstellen tegenover dit soort verzoeken. Nu komt het echter van een groep politici die moeilijk te negeren of af te wimpelen is.

Tom Emmer en consorten zullen zich in ieder geval niet tevreden stellen met antwoorden waar ze weinig tot niets mee kunnen. Ze vragen de SEC onder andere of er is nagedacht over de kosten en baten van de informatieverzoeken die ze continu bij cryptobedrijven neerleggen.

"Heeft de SEC een kosten-baten analyse gemaakt om de eerlijkheid en efficiëntie van de verzoeken te beoordelen?", zo valt er te lezen in de brief van Emmer en zijn collega's aan de SEC.

Daarnaast willen ze weten hoeveel vragen iedere entiteit gemiddeld heeft gekregen en of er een limiet zit aan het aantal informatieverzoeken dat ze mogen sturen. Een hoop interessante vragen die de SEC eindelijk eens op hun plek kunnen zetten in de Verenigde Staten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscongresSEC

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....