Amerikaans dorp kan Bitcoin miners niet kwijt en stelt tijdelijk verbod in

Bitcoin miners zijn niet meer welkom in Massena, een dorp in het noorden van de Verenigde Staten. De functionarissen hebben een schorsing van drie maanden opgelegd aan nieuwe mining rigs, om wegen en gebouwen “representatiever te maken”.

Tijdelijk verbod op miners 

Massena is een dorpje aan de grens van New York met Canada. Het huisvest iets meer dan 13.000 Amerikanen. Volgens een rapport van de Associated Press op hebben ambtenaren van de stad een 90-daagse verbod opgelegd op nieuwe Bitcoin mining activiteiten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De reden? Deze keer is dat niet het elektriciteitsgebruik, maar gaat het om “esthetische zorgen”. Steve O’Shaughnessy vertelt dat de wegen in de buurt vol staan met trailers die zijn beladen met mining rigs.

“We willen niet dat onze stad bezaaid wordt met deze trailers die Bitcoin maken. We willen gewoon zeker weten dat áls ze hier komen, dat het een mooi representatief gebouw wordt.”

Het klinkt allemaal wat vaag, maar het lijkt erop alsof er een enorme hoeveelheid mining rigs in het dorp is aangekomen, mogelijk vanuit China. De faciliteiten zijn nog niet klaar en de ambtenaren willen voorkomen dat er nu snel (lelijke) gebouwen uit de grond worden gestampt, of dat er rechtstreeks vanuit de containers wordt gemined.

Zeecontainers met rigs

In de komende 90 dagen zal de berm worden opgeruimd en de trailers met zeecontainers naar andere plekken worden verplaatst.

Ondertussen is het elektriciteitsbedrijf Massena Electric op zoek naar deals met drie cryptobedrijven. Vraag en aanbod komen dus wel bij elkaar, maar het lijkt logistieke problemen te veroorzaken.

Goedkope elektriciteit is een enorme aantrekkingskracht voor miners. Canada staat bekend om deze gewilde eigenschap. Tel daarbij de exodus van miners uit China bij op, en je kunt je voorstellen dat er veel kleine steden zijn in Noord-Amerika die deze rigs verwelkomen. Soms gaat dat echter iets te overweldigend, zo blijkt nu in Massena.

Bitcoin miners in Noord-Amerika blijven flink uitbreiden. Enkele giganten hebben voor enorme bedragen aan nieuwe rigs gekocht, zoals we eerder al berichtten:

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!