Bitcoin miner BIT Digital verscheept 14.500 rigs van China naar VS

De exodus van Bitcoin miners uit China is nog in volle gang. BIT Digital maakt bekend dat ze 14.500 mining rigs vanuit het Aziatische land naar de Verenigde Staten verschepen.

Verhuizing van miners

BIT Digital is een beursgenoteerd bedrijf aan de Nasdaq. Ze hadden nog 14.500 ASIC’s in China staan, die niet meer welkom zijn door optreden vanuit de autoriteiten. Het land wil alle miners uit het land hebben, omdat ze teveel elektriciteit zouden gebruiken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf maakte gisteren in een update bekend dat ze gaan migreren naar Noord-Amerika. Op 21 juni hebben ze het grootste deel van hun activiteiten in China opgeschort. Ze waren al langer met de verhuizing bezig. Naar verluidt begonnen ze oktober vorig jaar al met dit proces, maar de perikelen in China heeft de overgang overduidelijk versneld.

Begin mei stond het gros van de rigs van BIT Digital nog in China. Eerder verhuisden BTC.com en Canaan ook al vanuit China. Zij kozen echter voor Kazachstan, in plaats van de Verenigde Staten.

Een overzicht van The Block laat mooi zien hoe er momenteel een heel aantal rigs ‘niet aan’ staat. Dit zijn de ASIC’s die worden verscheept, en daardoor geen rekenkracht kunnen bijdragen aan het Bitcoin netwerk. De totale hashrate daalde afgelopen maand met maar liefst 50%!

De verwachting is dat een deel van deze rekenkracht weer terugkomt, zodra alle rigs weer worden aangesloten als ze op locatie zijn aangekomen.

Bitcoin miner BIT Digital verscheept 14.500 rigs van China naar VS

Amerikaanse rekenkracht

BIT Digital is dus zeker niet het enige beursgenoteerde miningbedrijf dat China achter zich laat. Ook BIT Mining en The9 City maakten eerder een soortgelijke overstap. BIT Digital verwacht dat ze de migratie van de “resterende mining rigs die in China gevestigd zijn in het derde kwartaal van 2021 te hebben voltooid”.

Volgens de update van mei had het bedrijf eind april “43.606 miners met een totale maximale rekenkracht van 2.423 PH/s”. Ongeveer 80% van de apparatuur bevond zich op dat moment in China, met 19.060 rigs in Sichuan, 12.830 units in Xinjiang en 3.200 miners in Yunnan.

BIT Digital zei in het tweede kwartaal dat ze ongeveer 11.000 units hebben verkocht. Ze leverden een lager rendement op dan verwacht. Ook werd een deel niet geschikt geacht voor de verhuizing naar Noord-Amerika. Waarschijnlijk ging het om minder efficiënte ASIC’s, die lagere winstmarges hebben zodra de elektriciteitskosten oplopen.

BIT Digital is van plan om de apparatuur neer te zetten in faciliteiten van Compute North. Zij zijn van plan om hun capaciteiten de komende 12 maanden aanzienlijk op te schalen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!