Blockware wil Bitcoin hashrate verdrievoudigen, haalt $25 miljoen op voor hardware

Het bitcoin mining bedrijf Blockware Mining haalt 25 miljoen dollar op voor nieuwe apparatuur. Het in Kentucky gevestigde bedrijf heeft als doel de hashrate die ze leveren te verdrievoudigen.

Blockware haalt in een tweede investeringsronde meer geld op dan in eerste instantie nodig was. Het bedrijf zit ondertussen op zo’n $32 miljoen aan kapitaal. De meeste faciliteiten van Blockware zijn gevestigd in Noord-Amerika.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opschalen

In het tweede kwartaal van 2021 heeft Blockware al 14.000 minings rigs aangeschaft. Hiervan zijn er zo’n 8.000 ingezet in een nieuwe faciliteit in Kentucky. De overige 6.000 miners worden verkocht aan kleinere operators in Amerika. Met deze nieuwe apparaten wil Blockware hun marktaandeel verder vergroten.

En daar ligt een mooie kans. Want de minining industrie in China ligt op zijn gat, er vindt een ware exodus plaats uit de voormalige mining hotspots vanwege een strenge aanpak van regelgevers.

‘We hebben succesvol onderhandeld over de aankoop van een robuuste supply chain van minings rigs, een complex en lastig proces wat nog uitdagender werd door de pandemie’ vertelt Michael Stoltzner, de president en CEO van Blockware. ‘De schaarste van de rigs maakt het lastig voor bedrijven om deze markt te betreden. Voor beginnende bedrijven hebben we hiervoor een aantal hulpmiddelen zodat het maken van deals sneller gaat.’

Als Blockware zijn doelen behaalt en een hashrate van 1 EH/s kan leveren heeft het een prominente positie in de globale mining race. Volgens data van BTC.com zorgt een hahsrate van 1 EH/s in het huidige landschap voor de dertiende plaats op de wereldranglijst qua rekenkracht dat bezig is met bitcoin minen.

Daarnaast is Blockware momenteel ook faciliteiten aan het uitbreiden. In Kentucky moet een nieuwe faciliteit komen die 30-megawatt (MW) en in de toekomst zelfs 100MW moet kunnen leveren. Een van de doelen van Blockware is het verder ontwikkelen van de mining industrie in de VS. Momenteel komt zo’n 10% van de totale hashrate uit het land. Door de nieuwe regulaties in China is dit een kans om veel miners te laten verhuizen.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsmining