Amerikaans ministerie van Justitie versterkt team voor aanpak van cryptomisdaad

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) zet de volgende grote stap in de nationale strijd tegen cryptomisdaad. Een aanzienlijke uitbreiding van het team dat zich richt op het onderzoeken en bestrijden van cryptogerelateerde misdaden wordt aangekondigd. Deze stap, inclusief de introductie van een nieuwe teamleider, Claudia Quiroz, markeert een nieuw hoofdstuk in de inspanningen van het DOJ om de steeds complexer wordende wereld van digitale valuta te reguleren.

Dit uitgebreide team zal een sleutelrol spelen in het aanpakken van de groeiende uitdagingen die digitale valuta voor rechtshandhaving vormen. Cryptomisdaden zijn een relatief nieuw en snel evoluerend gebied van strafrecht. Het ministerie wil ervoor zorgen dat de Amerikaanse wetten gelijke tred houden met deze technologische ontwikkelingen én de handhavers.

Bovendien zal het National Cryptocurrency Enforcement Team (NCET) een vaste rol krijgen binnen een afdeling van het DOJ die zich richt op uiteenlopende onderzoeken naar computercriminaliteit. Dit besluit toont de toewijding van het ministerie om de uitdagingen die cryptocurrencies met zich meebrengen op de lange termijn aan te pakken.

Het NCET werd opgericht in 2021 als reactie op de toenemende bezorgdheid over het gebruik van cryptocurrencies door criminelen en andere kwaadwillenden. Met de nu aangekondigde teamuitbreiding en de integratie in de bestaande structuur van het DOJ, zal deze gespecialiseerde eenheid beter uitgerust zijn om de steeds veranderende landschap van cryptomisdaad aan te pakken.

Nicole Argentieri, een hoge functionaris binnen het DOJ, onderstreept het belang van deze stappen. “Door het integreren van NCET in de bestaande structuur van het DOJ krijgt het team de benodigde middelen en mogelijkheden om nog effectiever te kunnen optreden tegen cryptomisdaad,” zegt ze.

Deze aankondiging komt op een cruciaal moment, aangezien recente schandalen in de crypto-industrie het publieke bewustzijn van de mogelijke gevaren van digitale valuta hebben verhoogd. De huidige ontwikkelingen binnen het DOJ tonen aan dat de Amerikaanse overheid vastbesloten is om effectieve en evenredige maatregelen te nemen om cryptomisdaad aan te pakken en de integriteit van deze veelbelovende technologie te waarborgen.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

bitcoin etf Bitcoin
Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF's beschikbaar...

Bitcoin lightning netwerk Bitcoin
Bitcoin’s Schaalbaarheidsproblemen: Is het Lightning Netwerk de Oplossing of het Probleem?

Het lightningnetwerk kwam naar voren als een veelbelovende oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van bitcoin, door...

stablecoins Data en Analyse
Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency's, ontworpen om een...

Lees meer