Sam Bankman-Fried vraagt om bezoek van ‘goede vrienden’

De voormalige cryptomagnaat, Sam Bankman-Fried (SBF), bekend als de ex-CEO van FTX, heeft een opmerkelijk verzoek ingediend bij de rechtbank. Advocaten van Bankman-Fried hebben aan rechter Lewis Kaplan gevraagd om een bevel uit te vaardigen dat specifieke personen toestaat hun cliënt te bezoeken zonder de noodzaak van veiligheidscontroles.

Ondanks dat hij momenteel bij zijn ouders verblijft, moet Bankman-Fried zich houden aan strikte beperkingen. Hij moet een elektronische monitoringsarmband dragen en er moet een beveiliger aanwezig zijn als hij gasten uitnodigt.

Bankman-Fried’s advocaten stuurden een officiële brief naar de rechter in New York, waarin ze vroegen de mensen uit de naaste kring van hun cliënt, aangeduid als “goede vrienden”, hem te laten ontmoeten in het huis van zijn ouders in Palo Alto, Californië. Ze drongen erop aan dat dergelijke bijeenkomsten zouden kunnen plaatsvinden zonder dat er constant een beveiliger in de buurt is.

Het verzoek omvat ook collega’s van Barbara Fried en Joseph Bankman, de ouders van SBF. Uit veiligheidsoverwegingen hebben de advocaten ook verzocht de namen van deze mensen geheim te houden voor het grote publiek.

Deze ongebruikelijke stap komt na eerdere incidenten van geweld en intimidatie gericht tegen SBF en zijn familie. De uitspraak van de rechter en de reactie van de betrokkenen worden nog verwacht.

Lees meer over:
AmerikaFTXmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...