Eeon neemt het op tegen Binance en SEC

916 totale weergaven

Een weinig bekende organisatie genaamd Eeon stap naar de rechter tegenover Binance en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Eeon komt op voor de belangen van Binance-gebruikers en vecht naar eigen zeggen voor een compensatie voor de verloren activa.

Eeon werd een partij in de rechtszaak die de SEC tegen Binance had aangespannen en beweerde dat Binance en de SEC de belangen van de Binance-gebruikers niet voldoende hadden behartigd. Volgens de gerechtelijke stukken, die zijn ingediend bij het United States District Court voor het District of Columbia, ziet Eeon zichzelf als de aangewezen partij om deze belangen te vertegenwoordigen.

In de aanklacht is meer te lezen: “Wij zijn geen gewone klanten, maar stakeholders, investeerders en eigenaars van cryptocurrency die wordt bewaard door Binance en zijn dochterondernemingen. Wij geloven sterk dat onze belangen niet voldoende in overweging zijn genomen.”

Eeon gaat verder door te stellen dat cryptocurrencies als commodities en niet als effecten moeten worden beschouwd. De organisatie onderstreept ook het gebrek aan specifieke regelgeving voor cryptocurrencies, wat de jurisdictie van de SEC over deze activa inperkt.

Eeon beschuldigt Binance ervan dat het de toegang tot en opnames van de crypto-activa van de klanten blokkeert zonder de juiste kennisgeving. Bovendien stelt Eeon dat de acties van de SEC de situatie voor investeerders hebben verergerd in plaats van hun belangen te beschermen. Eeon roept de rechtbank op om klanten toegang te geven tot hun bevroren activa op de Binance-platforms.

In hun tegeneis vraagt Eeon om een compensatie van Binance en de SEC, die gelijk is aan 20% van de dagelijkse waarde van de door elke klant ingehouden fondsen, wat neerkomt op $1.000 per dag. Bovendien zouden zowel Binance als de SEC gelijk verantwoordelijk zijn voor het betalen van boetes, met $500 toegewezen aan elk.

Lees meer over:
BinancemisdaadSEC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...