Amerikaans paspoort nu ook in Bitcoin (BTC) af te rekenen

De perceptie van Bitcoin (BTC) gaat een opmerkelijke curve door. Door sommigen betiteld als ‘geld voor criminelen’, maar inmiddels lopen Wall Street en PayPal achter de cryptomunt aan.

Paspoort afrekenen met Bitcoin

Het is nu Peninsula Visa, een uitgever van paspoorten aan Amerikanen, die Bitcoin als betaalmiddel accepteert. Dat meldt de dienstverlener uit San Jose, Californië op haar website. Ook bij het vernieuwen van een paspoort of het aanvragen van een visum is BTC een van de betaalopties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Evan James, operationeel directeur Peninsula Visa”]’Reizigers de kans bieden om te betalen met Bitcoin voelt als de juiste keuze op het juiste moment.'[/penci_blockquote]

Coinbase Commerce zit er als betaalverwerker tussen. Zij accepteren de ontvangen Bitcoin en wisselen ze deze voor Peninsula Visa in dollars om.

Het is in Amerika mogelijk om vanaf je zestiende jaar een paspoort te dragen die tien jaar geldig is. Door COVID-19 heeft de paspoortindustrie een enorme achterstand opgelopen, waardoor veel Amerikanen lang (zelfs 10 tot 12 weken) moeten wachten op een nieuw paspoort. Inmiddels is die wachttijd verminderd naar circa 4 weken.

Venezuela

In juni dit jaar was het Venezuela die de eerste staat die vrij grootschalig Bitcoin ging accepteren als betaalmiddel voor overheidsdocumenten. Opmerkelijk is dat zij open-source software van BTCPay Server als wisselmachine gebruiken.

Een ander voorbeeld is het Zwitserse stadje Zermatt, daar kunnen inwoners hun gemeentelijke belastingen met bitcoin betalen. Ook in Zug, ook wel Crypto Valley genoemd, is dat inmiddels ook mogelijk.

Bitcoin accepteren als betaalmiddel is één, Bitcoin daadwerkelijk aanhouden als bedrijfs – en staatskasreserve is twee. Staten als Iran en Venezuela hebben die stap al gezet.

En op de website bitcointreasuries.org staat een overzicht van beursgenoteerde bedrijven die een voorraad aanhouden. Blikvangers zijn Grayscale, Square en MicroStrategy.

Zij zien Bitcoin als een waardevast monetair wapen tegen inflatie, voortkomend uit het fiatstelsel dat door COVID-19 de geldkraan wagenwijd openzette. Bedrijven met veel cash op de balans zijn daarvan de dupe.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...