Amerikaans senator Cynthia Lummis: “Ik ben all-in op Bitcoin”

Dat bitcoin (BTC) ook voet aan de grond krijgt in de wereldpolitiek is inmiddels wel duidelijk. Onder andere vanwege de ontwikkelingen in El Salvador, maar ook in de Verenigde Staten hebben we met senator Cynthia Lummis iemand die vol inzet op BTC.

In een recent interview tijdens de Bitcoin Conference in Miami gaf Lummis aan “all-in” te zijn wat betreft bitcoin. Ze gelooft dat bitcoin een fantastische manier is om inflatie te ontwijken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is een legitieme alternatief spaarmiddel

De senator uit Wyoming gaf in het interview aan bitcoin te zien als een legitieme alternatieve store of value (spaarmiddel) en medium of exchanges (betaalmiddel). Volgens Lummis zal BTC in de toekomst fungeren als een controlemechanisme op de devaluatie van fiatgeld.

Lummis, die pas 6 maanden onderweg is als senator van Wyoming, heeft bitcoin altijd ondersteund. Zo is ze onder meer verantwoordelijk voor het lanceren van de Financial Innovation Caucus om verantwoorde financiële innovatie na te streven in de Verenigde Staten.

Verder heeft ze bekendgemaakt in gesprek te zijn met de Biden administratie over bitcoin. Volgens Lummis waren deze gesprekken zeer veelbelovend en productief. Ze zat voornamelijk om tafel met mensen die verantwoordelijk zijn voor de wetgeving rondom digitaal geld.

Wetgeving moet innovatie ondersteunen in plaats van tegenhouden

Lummis zet zich verder vooral in om erop toe te zien dat de wetgeving die men in de Verenigde Staten produceert voornamelijk een ondersteuning vormt voor de innovatie en het niet tegenhoudt.

“Deze industrie is nieuw en onontgonnen en mijn team zet zich in om digitale assets een plekje te geven in het Amerikaanse financiële systeem,” aldus Cynthia Lummis.

Het is fantastisch om te zien dat er in deze kringen ook echte bitcoiners rondlopen. Waar er voorheen de vrees was dat overheden bitcoin zouden verbieden, lijkt het tegenovergestelde steeds meer te gebeuren.

Dat begint in de landen aan de rand van het financiële systeem als El Salvador, maar zal ook zijn weg vinden naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

Lees meer over:
Amerikapolitiek

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....