Amerikaanse bank uit 1863 gaat Bitcoin custody diensten aanbieden

U.S. Bank gaat naar verwachting binnenkort haar custody-dienst lanceren die ze hebben ontwikkeld voor fondsbeheerder. Dat vertellen bronnen aan de CNBC.

Bitcoin bewaardienst

Het is de vijfde grootste retailbank van het land. Ze gaan investeringsmanagers helpen bij het bewaren van cryptovaluta. Concreet betekent het dat de bank de private keys van verschillende cryptocurrency’s in beheer zal hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hiervoor werken ze samen met sub-custodial NYDIG. Fondsmanagers kunnen voor Bitcoin en twee altcoins bij U.S. Bank terecht.

Gunjan Kedia, vice-voorzitter van de afdeling vermogensbeheer en investeringsdiensten, vertelt dat ze in de toekomst ook andere munten zoals Ethereum zullen ondersteunen. Daarmee stapt er nóg een traditionele financiële dienstverlener in de markt van cryptocurrency’s.

Het valt niet meer te ontkennen dat de digitale activa een legitieme assetklasse is geworden. Grote spelers, waaronder Bank of New York Mellon (BNY Mellon), State Street en Northern Trust maakten de laatste maanden allemaal bekend als custodial te gaan fungeren.

Kedia vertelt dat ze bijna wel moeten:

“Onze klanten nemen het potentieel van cryptocurrency als een gediversifieerde activaklasse zeer serieus. Ik geloof niet dat er één vermogensbeheerder is die er nu niet over nadenkt.”

Onderzoek en interesse

U.S. Bank is in 1863 opgericht en behoort tot de top tien speler in de markt van vermogensbeheer, met meer dan $8.600 miljard aan activa onder beheer. Dat blijkt uit data van de Federal Deposit Insurance Corp.

Nadat een belangrijke toezichthouder vorig jaar een onderzoekspaper uitbracht waarin ze vaststelden dat nationale banken crypto-activa konden bewaren, ging Kedia zelf ook op onderzoek uit. Ze deden navraag bij haar grootste klanten om te peilen of de interesse oprecht was.

“Wat we over de hele linie hoorden, is dat hoewel misschien niet elke valuta het zal overleven (…) maar wel dat iets aan potentieel in deze activaklasse is.”

Ironisch genoeg is Bitcoin bedacht als manier hoe je zonder tussenpartij digitaal geld kunt vasthouden. Daarbij zouden banken niet nodig zijn. Nu lijkt het oude financiële systeem toch een manier gevonden te hebben om relevant te blijven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuwscustody