Oudste bank VS neemt drie seniors aan voor ontwikkeling Bitcoin diensten

790 totale weergaven

BNY Mellon heeft drie seniors aangetrokken om het team voor digitale activa te versterken. De oudste bank van de Verenigde Staten geeft daarmee opnieuw een signaal af: Bitcoin is iets dat je (ook als bank) serieus moet nemen.

Bitcoin voor bank

Het drietal zal in het bedrijf een rol vervullen die te maken heeft met de cryptodiensten die de bank op touw aan het zetten is. BNY ontwikkelt sinds februari dit jaar bewaardiensten voor cryptovaluta. Het platform werkt samen startup Fireblocks, waarin ze ook heeft geïnvesteerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook heeft BNY een samenwerking gesloten met Grayscale. Samen willen ze de eerste Bitcoin ETF van Amerika op de markt brengen. De bank gaat alles regelen omtrent de accounts en administratie van klanten, terwijl het trust van Grayscale moet worden omgetoverd tot een fonds.

Drie topmannen

Ten eerste zal Hadley Stern, voormalig hoofd van Innovation Labs bij Amazon Web Services, bij BNY gaan werken als global head of digital custody. Hij zal toezicht houden op de ontwikkeling voor bewaardiensten voor Bitcoin. Klanten kunnen hun cryptoactiva daarmee bij de bank stallen.

Ook Benjamin Duve gaat aan het werk bij BNY. Hij is de directeur die zich bezig gaat houden met digitale activa en blockchain in de bredere zin van het woord. Hij is voormalige hoofd van een divisie bij Commerzbank waar de focus ook op digitale activa lag.

Tot slot zal David Schwed in dienst treden als directeur die zich voornamelijk met de technologie van digitale activa bezig houdt. Hij was voorheen head architect bij Galaxy Digital. Hij zal de connectie moeten gaan maken tussen de traditionele bankenwereld en de nieuwe cryptowereld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikabankBitcoin nieuws