Deze grote Amerikaanse bank start nieuw team gericht op Bitcoin

Morgan Stanley start een onderzoeksdivisie gericht op cryptocurrency’s. De grootbank heeft inmiddels blootstelling aan bitcoin via verschillende fondsen, maar wil meer doen in deze industrie. Dat meldt Bloomberg.

Morgan Stanley

Hoofdanalist van deze divisie moet Sheena Shah worden. Zij was al actief als strategist op het gebied van valuta voor Morgan Stanley. Ook was ze betrokken bij eerdere onderzoeken naar bitcoin en andere ontwikkelingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Morgan Stanley heeft dit jaar 28.000 aandelen gekocht in het Grayscale Bitcoin Trust. Dat is zo’n 26 BTC. Voor een organisatie als dit is het een kleine allocatie, maar het is een feit dat er in verschillende portfolio’s van de bank inmiddels blootstelling is aan de digitale munt.

Volgens directeuren van Morgan Stanley is de start van een eigen crypto divisie noodzakelijk, volgens een interne memo is het ‘een erkenning van het groeiende belang van cryptocurrency’s en andere digitale activa.”

Shah gaat zich in de nieuwe rol richten op de invloed van bitcoin en andere cryptocurrency’s op andere investeringen. Denk bijvoorbeeld aan aandelen, investeringen met een gegarandeerde opbrengst bedrijfsobligaties maar ook staatsobligaties.

Als de conclusies positief zijn over bitcoin kunnen we rekenen op meer fondsen van Morgan Stanley die een (klein) deel richting de industrie schuiven.

Banken

Commerciële banken zien dagelijks miljarden dollars, euro’s en andere valuta richting beurzen en andere bedrijven uit de bitcoinindustrie stromen. Daar wil je als bank ook van meeprofiteren. Als de groei van bitcoin doorzet moet Morgan Stanley een positie in kunnen nemen. Daar wordt nu het voorwerk voor gedaan.

En iedereen doet dat op zijn eigen manier. Je ziet grote investeringsbanken als Goldman Sachs die zich richten op de rijkste der aarde. Mede door de vraag vanuit hun doelgroep zijn ook zij begonnen met de handel in bitocin futures bijvoorbeeld.

Aan de andere kant van het spectrum heb je banken die zich richten op particulieren met aan- en verkoop opties voor bitcoin.

De geest lijkt uit de fles. De vraag is echter: zijn mensen bereid om dit soort diensten bij hun bank af te nemen of neem je de stap naar een beurs of broker voor de aanschaf van BTC?

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...