Amerikaanse bank zet groots in op Bitcoin: diensten voor klanten en investeringen in industrie

Bitcoinbedrijf New York Digital Investment Group (NYDIG) heeft met First Foundation een nieuwe grote investeerder binnen. First Foundation investeert een onbekend bedrag en wil met de diensten van NYDIG bitcoin (BTC) ook naar hun klanten brengen. Dat meldt NYDIG in een persbericht.

Bankieren en bitcoin

First Foundation is een beursgenoteerd bedrijf met verschillende dochterbedrijven, een daarvan is een bank en het andere bedrijf bestaat uit financiële adviseurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De diensten van NYDIG helpen First Foundation om bitcoin diensten aan te bieden. Het doel klinkt simpel: bitcoin integreren in hun huidige bank omgeving. Klanten kunnen in de praktijk straks bitcoin kopen, verkopen en eventueel opslaan.

Voor First Foundation is deze onbekende investering en het afnemen van de diensten een interessante stap. Ze zetten in op bitcoin diensten én zijn nu ook investeerders in een van de toonaangevende Amerikaanse bitcoinbedrijven.

Het bedrijf biedt naar eigen zeggen financiële diensten en producten aan die normaal alleen voor grote financiële instituten beschikbaar zijn, zij proberen zich ook te richten op kleinere partijen. Een extra brug naar bitcoin lijkt daarom alleen maar goed nieuws, voor de klanten, First Foundation en het ecosysteem van bitcoin.

$300 miljoen opgehaald

NYDIG is druk in de weer met nieuwe investeringen. Het bedrijf wil een steeds grotere rol innemen in de wereld van bitcoin. In 2021 haalde ze meer dan $300 miljoen op met deze nieuwe investering erbij.

In maart kwam het nieuws van de grootste investering tot nu toe voorbij. De grote zakenbank Morgan Stanley en de verzekeraars New York Life investeerde samen met anderen in totaal $200 miljoen, Deze maand haalde NYDIG ook $100 miljoen op.

Door de groeiende interesse in de markt zijn steeds meer bedrijven in staat om investeerders binnen te halen. Een bedrijf als NYDIG richt zich op grote klanten: instituten, banken en andere vermogende partijen.

Zij bieden technologieën en services aan en met deze nieuwe miljoenen hopen ze nog meer marktaandeel te pakken.

Lees meer over:
IndustrieNYDIG

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...