‘Amerikaanse verzekeraars hebben al voor $1 miljard aan Bitcoin exposure’

New York Digital Investment (NYDIG) haalt $200 miljoen op om te investeren in de bitcoin industrie. Daarnaast maakt het bedrijf een ander opmerkelijk feitje bekend: verzekeraars hebben bij hen via investeringen al voor $1 miljard blootstelling aan bitcoin. Dat meldt PR Newswire.

$200 miljoen

NYDIG is een van de grootste bedrijven waar je terecht kunt voor investeringsoplossingen en technische opdrachten rondom bitcoin. Het bedrijf haalt $200 miljoen groeikapitaal op. Partijen als Stone Ridge, Morgan Stanley, Soros Fund Management en MassMutual deden mee aan de financieringsronde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Robert Gutmann, mede-oprichter en directeur van NYDIG geeft aan dat deze partijen meer zijn dan alleen investeerders: ”Het zijn partners, we kennen ze al jaren. NYDIG gaat met deze bedrijven werken om Bitcoin gerelateerde investeringsstrategieën uit te werken.”

Die investeringen kunnen van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan verzekeringen, bankieren of schone energie. De enige regel is duidelijk: het moet om bitcoin gaan.”

Gutmann is er enthousiast: ”Deze investeringen laten zien dat de institutionele adoptie van bitcoin is begonnen.” Hij verwacht een explosie van nieuwe services en producten rondom bitcoin. Uiteraard hoopt hij dat NYDIG daarin een grote rol gaat spelen. En met het kapitaal dat wordt opgehaald lijken ze daar goed mee op weg.

Voorbeeld van adoptie

Een mooi voorbeeld voor deze nieuwe fase is het feit dat ook verzekeraars NYDIG hebben gevonden. Amerikaanse verzekeraars hebben via NYDIG al voor $1 miljard aan blootstelling in de wereld van bitcoin. Bij deze groep horen levensverzekeraars, maar ook bijvoorbeeld vastgoedverzekeraars.

Via een partij als NYDIG kunnen grote multinationals hun eerste stappen zetten in de wereld van bitcoin.

Andere bedrijven of instanties kiezen voor andere opties. Het meest opmerkelijke voorbeeld is MicroStrategy, dat bedrijf heeft nu zelf ruim 90.000 BTC in kas. Zij investeren (nog) niet groots in de industrie, maar kopen ‘gewoon’ bitcoin voor op de balans.

Lees meer over:
NYDIG

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...