Bitcoin bedrijf NYDIG haalt $100 miljoen op voor investeringen in industrie

New York Digital Investment Group (NYDIG) ontvangt $100 miljoen aan extra investeringen om verder uit te breiden in de industrie van bitcoin. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. NYDIG richt zich volledig op bitcoin en biedt technologische en financiële services.

Het groeikapitaal komt uit partners van het bedrijf. Onder andere Amerikaanse verzekeraars doen mee. In maart van dit jaar haalde het bedrijf al $200 miljoen op. Toen hadden de bitcoiners nog een opmerkelijke statistiek om te delen: ‘Amerikaanse verzekeraars hebben al voor $1 miljard aan Bitcoin exposure’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investeren en groeien

NYDIG boort een interessante markt aan met financiers uit de hoek van verzekeraars. NYDIG ondersteunt biedt van diensten. Een voorbeeld is het financieren van leningen, ze hebben de infrastructuur om bitcoin donaties te organiseren, maar ook complete bitcoin services voor partijen die flink in de buidel willen tasten zijn mogelijk.

Investeerders stoppen niet zomaar geld in dit soort partijen. Zij zien veel groeimogelijkheden in dit soort dienstaanbieders. En waarom ook niet? Als steeds meer mensen en partijen interesse tonen in bitcoin dan gaan bedrijven die daarin een belangrijke dienst leveren ervan mee profiteren.

Daarnaast is het direct bitcoin kopen niet voor iedereen mogelijk. Zeker flink gereguleerde partijen als verzekeraars kunnen niet zomaar een beurs op en een zak met bitcoin kopen. Investeringen in bedrijven zijn ze echter wel bekend mee. De investeerders gaan voor een iets klassiekere aanpak: stop geld in veel belovende startups in opkomende industrieën.

NYDIG gaat samen met verzekeraars kijken naar mogelijkheden om hun diensten en bitcoin te verenigen. Denk bijvoorbeeld aan bitcoin als onderpand voor een verzekering of lening.

Met name eigendoms- en ongevallenverzekeringen kunnen volgens NYDIG directeur Robert Gutmann wel een opknapbeurtje gebruiken. Die wereldwijde industrie betaalt per jaar meer dan $1 biljard uit.

Lees meer over:
AmerikaIndustrieNYDIG

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...