Amerikaanse belastingdienst kondigt honderden ‘cryptozaken’ aan

De Amerikaanse belastingdienst is bezig met honderden zaken rondom bitcoin en crypto. De Internal Revenue Service (IRS) komt binnenkort met meer informatie.

Volgens afdelingshoofd Jim Lee gaat het om transacties waar bijvoorbeeld bitcoin wordt verhandeld voor de dollar. Ook willen ze mensen aanpakken die betaald krijgen in bitcoin, maar dat niet hebben opgegeven. Dat meldt Bloomberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De IRS heeft de afgelopen jaren ‘echt een verandering gezien’. Volgens Lee was het voorheen vooral witwassen waar men achteraan ging, inmiddels is het ontwijken van belasting ook een groot onderdeel van de onderzoeken van de IRS.

De belastingdienst in de VS heeft een aparte divisie om geldstromen te analyseren en belastingontduikers op te sporen. Het Office of Cyber and Forensic Services is volgens Lee in staat om bijna elke transactie te volgen.

Lee geeft aan dat er zo’n $7 miljard aan cryptocurrency in beslag is genomen in 2022. Dat is een verdubbeling in vergelijking met 2021.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...