Influencer stal 2,5 miljoen aan bitcoin van volgers

Influencer stal 2,5 miljoen aan bitcoin van volgers

Instagram influencer Jebara Igbara uit New York pleit schuldig voor een reeks misdrijven, waaronder het stelen van 2,5 miljoen aan bitcoin van zijn volgers.

Het online pseudoniem van de man is overigens Jay Mazini. Hoe ging hij te werk? Hij bood aan zijn volgers een hogere prijs voor hun cryptomunten dan de marktprijs. Doorgaans bood hij 3,5% tot 5% hoger dan de gemiddelde beurs op de markt. Onder het mom van: beurzen belazeren de kluit en ik geef jullie een betere prijs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Addertje onder het gras is dat hij eerst de bitcoin ontving en vervolgens een vervalste afbeelding stuurde van zijn bankoverschrijving. Kortom, zijn volgers kregen nooit hun geld en betaalde hij niets.

De man had maar liefst 1 miljoen volgers, maar hij ging gewoon door met zijn praktijken. Totdat hij in maart 2021 is opgepakt wegens verdenking van grootschalige fraude. Zijn Instagram-account had hij toen inmiddels laten ploffen. Op zijn Insta wist hij een enorme volgers schare op te bouwen met 'ludieke' acties. Zoals het weggeven van geld aan medewerkers van supermarkten en fastfoodketens.

In een van zijn meest populaire stunts op sociale media deelde Igbara samen met de populaire rapper 50 Cent meer dan $30.000 contant uit bij een Burger King in Queens, New York.

De bitcoin scam is onderdeel van een grotere oplichtingszaak waarbij de man uiteindelijk 8 miljoen dollar heeft gefraudeerd. Onder meer door giften en donaties te vragen van de moslimgemeenschap in New York.

Igbara riskeert nu tot 20 jaar gevangenisstraf, afhankelijk van de beslissing van de Amerikaanse procureur-generaal van het oostelijke district van New York.

Lees meer over:
misdaad

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties