SEC klaagt viertal aan voor ponzi-scheme met 82.000 bitcoin

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) klaagt vier mensen aan. Ze waren volgens de beurswaakhond betrokken zijn bij een ponzi-scheme van maar liefst $295 miljoen aan bitcoin.

Bitcoinscam

Het zou gaan om het viertal genaamd Douver Torres Braga, Joff Paradise, Keleionalani Akana Taylor en Jonathan Tetreault. De SEC klaagt ze aan voor hun rol bij de Trade Coin Club. Dit was een multi-level market programma waarbij er meer dan 82.000 bitcoin werd opgehaald bij meer dan 100.000 investeerders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Braga was de leider en oprichter van de ponzi-scheme. In 2016 en 2018 zou hij dit geld hebben verzameld. Hij beloofde via een handelsbot een minimaal dagelijks rendement van 0,35%.

Echter: de Amerikaan gebruikte de deposito’s van de beleggers om zichzelf en zijn mede-promotors Paradise, Taylor en Tetreault van een mooi zakcentje te voorzien.

Braga zou minimaal 8.396 bitcoin van de geïnvesteerde bedragen hebben ontvangen (wat destijds $55 miljoen waard was). Paradise kon 238 bitcoin bijschrijven, Taylor 735 bitcoin en Tetreault maar liefst 158 BTC.

Aanklacht

David Hirsch van de Crypto Assets and Cyber ​​Unit van de Enforcement Division vertelt:

“We beweren dat Braga de Trade Coin Club heeft gebruikt om honderden miljoenen van investeerders over de hele wereld te stelen en zichzelf te verrijken door hun interesse in digitale activa te misbruiken.”

In de aanklacht wordt het viertal beschuldigd van het schenden van de registratieregels van effecten. Verder hebben ze zich ook niet gehouden aan de anit-fraude-wetgeving. Ook zouden ze geen registratie hebben als broker.

Tetreault schikt in de zaak tegen de SEC, zonder de beschuldigingen toe te geven of te ontkennen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaadscam

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...