Google heft verbod op Bitcoin advertenties voor beurzen en wallets op in VS

Amerikaanse Bitcoin bedrijven kunnen vanaf 3 augustus weer adverteren via Google. Je moet als ondernemer wel aan strenge voorwaarden voldoen. Dat meldt Google in een beleidsupdate. Ondernemers die alle strenge hordes rondom regulering overwinnen kunnen weer adverteren via het belangrijkste advertentienetwerk van de wereld.

Advertentieverbod sinds 2018

In 2018 kwam Google met een opmerkelijk verbod: advertenties voor bitcoinbeurzen en wallets werden in Amerika verboden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De eisen op een rij:

  1. Geregistreerd als geldservicebedrijf bij Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN)
  2. Geregistreerd als betaalverwerker in minstens één Amerikaanse staat

Bedrijven die officieel gezien worden als een bank mogen ook adverteren. In Amerika komen steeds meer partijen bovendrijven die als neobank de oude bankwereld willen aanvallen, vaak gaat dat gepaard met interessante opties rondom bitcoin.

Google zet de poorten zeker niet helemaal op. Advertenties voor bijvoorbeeld initial coin offerings (ICO’s) en DeFi trading protocollen zijn nog altijd verboden.

Opvallend genoeg valt daar ook het promoten van het kopen van bitcoin onder, net als de handel of gerelateerde producten. In de praktijk moet blijken welke bedrijven hier gebruik van kunnen maken. Ook nieuwsplatformen en bijvoorbeeld trade signalgroepen hoeven niet te rekenen op nieuwe klanten via Google Ads.

Amerikanen zullen worden bestookt met advertenties. De industrie groeit en daarmee ook de marketingbudgetten. Google Ads is een makkelijke manier om veel mensen te bereiken.

Misleiding

Soms is het raadselachtig hoe Google te werk gaat. Regelmatig komen er campagnes door bij Google van pure oplichters.

Een praktijkvoorbeeld uit 2020: CoinCorner, een Britse bitcoin beurs. Zij mochten niet adverteren, maar oplichters van ‘Coincornerr.com’ kregen dat wel voor elkaar. Het resultaat zien we hieronder.

De oplichters pronkte bovenaan de zoekopdrachten van de grootste zoekmachine ter wereld in de vorm van een advertentie. Het doel van deze boeven is simpel: je naar hun site lokken middels de advertentie om je geld te kunnen stelen.

Google heft verbod op Bitcoin advertenties voor beurzen en wallets op in VS

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsGoogle

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)