Bitcoin ETF wordt volgende maand goedgekeurd, aldus Bloomberg-analist Mike McGlone

In een interview met Stansberry Research, laat Mike McGlone van Bloomberg weten dat het volgens hem niet lang meer duurt voordat we de langverwachte Amerikaanse Bitcoin ETF gaan zien.

De senior grondstoffen specialist van Bloomberg voorspelt in het interview dat de Amerikaanse financiële toezichthouder, ook wel bekend als de SEC, richting eind oktober al de eerste Bitcoin ETF kan goedkeuren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Amerika volgt het voorbeeld van Canada

McGlone leeft met de verwachting dat de Verenigde Staten er niet lang op zullen wachten om het voorbeeld van Canada te volgen.

In dat land zijn er namelijk al meerdere Bitcoin ETFs goedgekeurd en op de beurs te verkrijgen.

De druk op de Amerikaanse wetgevers is dan ook hoog volgens McGlone, zeker gezien het feit dat de aanvragen zich momenteel opstapelen. Volgens de analist is een op futures gebaseerde ETF een goede tussenstap naar een echte ETF.

“Een op futures gebaseerde ETF is dan wel niet het beste wat er is, maar het is beter dan niets. Daarbij opent het de poorten voor enorme hoeveelheden aan kapitaal om in bitcoin te investeren,” aldus McGlone.

Het is nog maar de vraag in hoeverre dit daadwerkelijk gaat gebeuren, aangezien voorspellingen als die van McGlone al maanden de ronde doen. Op basis daarvan zou je verwachten dat we ieder moment een ETF kunnen zien, maar wij houden onze adem nog even in.

McGlone’s collega Balchunas verwacht ETF in november

Eric Balchunas, de senior ETF-strateeg van Bloomberg, verwacht dat we nog iets langer op een Bitcoin ETF moeten wachten en heeft hem voor november van dit jaar in zijn agenda staan.

De komst van een Amerikaanse ETF zou meer dan welkom zijn, aangezien dat waarschijnlijk wonderen gaat doen voor de koers.

McGlone blijft dan ook bij zijn voorspelling dat de bitcoin koers dit jaar nog richting de 100.000 dollar per bitcoin gaat. Ondanks de huidige correctie. Vannacht tikte de bitcoin koers zelfs even de 40.193 dollar aan.

Ook reageerde McGlone op de uitspraken van Ray Dalio, de legendarische investeerder die verwacht dat overheden bitcoin zullen vernietigen als het te groot wordt, met de tekst dat dit enkel mogelijk is als overheden het internet zullen verbieden.

Ergens heeft hij een punt, al zou het uiteraard ook een lastig verhaal worden voor bitcoin als overheden en masse bitcoin verbieden.

Dan zal onze favoriete digitale munt ook snel in het ondergrondse verdwijnen. Al lijkt de kans op dat scenario wel heel klein.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....