SEC stelt oordeel over Bitcoin ETF van VanEck uit tot november

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft het besluit over de aanvraag van de Bitcoin exchange traded fund (ETF) van VanEck voor een laatste keer verlengd.

Bitcoin ETF uitgesteld

De Amerikaanse toezichthouder van de effectenmarkt heeft woensdag een bericht gepubliceerd, waarin ze uitleggen dat ze nog eens 60 dagen nodig hebben om de voorgestelde ETF te beoordelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De volgende datum waar de Bitcoin community naar kan uitkijken is nu 14 november 2021. Dit is de uiterste datum waarop “de Commissie de voorgestelde filing zal goedkeuren of afkeuren”.

Cboe BZX Exchange diende op 1 maart van dit jaar voor het eerst een 19b-4 in. Het houdt in dat deze beurs welwillend is om het Bitcoin Trust van VanEck te noteren. Daarmee kwam de aanvraag in de fase terecht waardoor de klok voor de SEC begon te lopen.

De SEC heeft 180 dagen vanaf de publicatiedatum van de aanvraag om een ​​besluit te nemen. De dag van het besluit lag op 15 september, maar nu wordt deze grens met nog eens 60 dagen opgerekt. De toezichthouder mag van deze verlengoptie gebruik maken als ze het “gepast” achten om hun redenering beter toe te lichten.

Ver stadium, concurrentie met futures ETF

De filing van VanEck is (ten opzichte van andere aanvragen) het verst in het proces gevorderd. Het lijkt erop dat zij als eerste van allemaal een definitief besluit mogen ontvangen. Er is de laatste maanden een golf van aanvragen ingediend. Van WisdomTree, Skybridge en Kryptoin tot Fidelity en Grayscale (en enkele anderen).

Intussen zijn er in Canada, Brazilië en Dubai al een aantal op Bitcoin ETF’s goedgekeurd. Sommigen denken dat dit de druk op de Amerikaanse beurswaakhond verhoogd, gezien deze financieel producten enorme interesse genieten.

Toch heeft SEC-voorzitter Gary Gensler al aangegeven dat het eerste financieel product dat ze zullen goedkeuren, er eentje zal zijn die is gekoppeld aan bitcoin futures. Pas daarna zal een ETF worden goedgekeurd die gekoppeld is aan de ‘fysieke’ bitcoin zelf.

Bedrijven zoals Galaxy en Valkyrie wedden op dit paard: beide partijen hebben een aanvraag voor een BTC Futures ETF ingediend.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFSECVanEck