Amerikaanse Bitcoin miner Greenidge koopt 8.300 nieuwe rigs bij

De trend van Bitcoin miners in Noord-Amerika die uitbreiden zet zich voort. Greenidge Generation heeft namelijk 2.300 WhatsMiner M30S mining rigs van MicroBT gekocht. Ook zijn ze bezig om financiering rond te krijgen om nog eens 6.000 Antmininer S19's te kopen. Deze zijn afkomstig van Bitmain.

Mining in de VS

Daarnaast maakt het bedrijf bekend dat ze onderdeel gaan worden van de Foundry Digital. Dit is een Amerikaanse mining pool, die ze ook gebruiken als salesfunnel voor de aankoop van de apparatuur.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Foundry is al lange tijd hosting-klant van Greenidge en deze samenwerking is een uitbreiding van de bestaande relatie, want Greenidge groeit buiten New York."

Het bedrijf is van plan zijn hashrate met de nieuwe rigs flink te vergroten. Sommige van de miners zijn inmiddels al operationeel, vertelt het bedrijf.

Foundry heeft de eerste 1.800 WhatsMiners al geleverd aan Greenidge, en de resterende rigs worden naar verwachting in Q4 2021 geleverd. Wat betreft de Bitmain-rigs verwachten ze de laatste levering in Q3 van dit jaar.

Ze zullen in totaal 800 petahash per seconde (pH/s) bijdragen aan de mining pool van Foundry. Er zijn nog een aantal andere mining farms die hierbij zijn aangesloten, zoals Blockcap, Hut 8, Bitfarms, HIVE, Bitdeer, Bit Digital en natuurlijk ook de farm van Foundry Digital zelf.

Trend in VS en China

Gisteren week maakte HIVE een soortgelijke samenwerking bekend met Foundry. Zij kochten maar liefst 46% aan extra rekenkracht in. Ook zij kozen voor de Whatsminer M30s van MicroBT.

De trend is duidelijk zichtbaar: miners voelen zich op het gemak in Noord-Amerika en breiden uit. Tegelijkertijd zijn nagenoeg alle miners uit China vertrokken. Vandaag maakte een zesde provincie bekend dat ze de bitcoin mining farms uit de regio willen hebben.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Amerikamining