Chinese provincie verbiedt Bitcoin mining wegens energietekorten

Anhui is de zesde provincie in China waar bitcoin volledig in de ban gaat. De provincie heeft naar verluidt te maken met energietekorten. Dat meldt Decrypt.

Daarmee gaat de trend gewoon door: bitcoin minen in China wordt bijna onmogelijk. Steeds meer lokale overheden pakken deze industrie hard aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verbieden

Het verhaal rondom energietekorten wordt kracht bijgezet door een officieel verzoek van de 'State Grid Corporation of China'. Er ging een bericht uit naar alle provincies en steden over de aanpak van 'virtual currency mining'. De aanpak is simpel: alle data centra die zich hier mee bezig houden moeten worden gesloten.

Anhui en ook andere provincies hebben te maken met een elektriciteitsnetwerk dat niet altijd even betrouwbaar is.

Het lijken niet op tijdelijke verboden. Er is een ware exodus gaande onder bitcoin miners en andere ondernemers in de industrie.De vraag is echter: waar zit je voorlopig wél veilig?

Een grote verhuizing kost veel geld en als ondernemer wil je niet elke paar jaar gedwongen worden om je spullen op te pakken. Met een westerse bril lijken landen als de Verenigde Staten en Canada de beste papieren te hebben.

Een land als Iran leek een tijdje een interessante plek voor miners, maar ook daar geldt een tijdelijk verbod wegens problemen op het energienetwerk.

Redenen

De bekendmaking van Anhui komt voort uit noodzaak, terwijl de eerdere verboden daar niet specifiek om gingen. Bij de algehele aanpak van bitcoin mining in China speelt ook het vieze imago van bitcoin mining een rol.

Mining was met name populair in Chinese provincies met veel kolen. Het is onduidelijk hoe de energiemix er precies uitzag, maar het was uiteindelijk een van de redenen waardoor minen in het land nu een no go is.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChinamining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!