Bitcoin miner uit Amerika breidt uit: 46% meer rekenkracht

Bitcoin miner HIVE Blockchain heeft een flinke aankoop gedaan. In een aankondiging laten ze weten dat er 3.019 nieuwe rigs op komst zijn.

Bitcoin mining farm

Het gaat om de WhatsMiner M30S van MicroBT, een van de grootste uitdagers van Bitmain in de mining industrie. Met de nieuwe apparatuur wil het Amerikaanse bedrijf haar rekenkracht met bijna 46% vergroten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De rigs worden gekocht bij Foundry Digital, en zijn inmiddels ook al geleverd op de mining farm van HIVE. Deze efficiënte stap maakt Frank Holmes van HIVE blij:

“We zijn verheugd om een transactie te kunnen doen die onze mijnbouwcapaciteit drastisch vergroot zonder logistieke vertragingen”

Een nieuwe M30S unit kost op de website van de leverancier bijna $5.000. De totale investering komt neer op $15 miljoen.

Amerikaanse rekenkracht

Met de aankoop zet de trend zich voort: de toename van ‘Amerikaanse rekenkracht’. Dat merkt ook Holmes op:

“Onze deelname aan een Noord-Amerikaanse mining pool bevordert ons doel van meer transparantie en verantwoording. De hashrate verschuift van oost naar west, en we zijn verheugd om hierbij betrokken te zijn.”

HIVE gaat met deze aankoop dus nauw samenwerken met Foundry, een partnerschap die verder gaat dan slechts de aanschaf van de rigs. Ze zullen hun rekenkracht gaan inzetten in het Bitcoin netwerk via de Foundry USA Pool.

Zodra de 3.019 nieuwe rigs volledig operationeel zullen zijn, zal het bedrijf aanzienlijk groeien wat betreft de capaciteit. Volgens de aankondiging hebben ze momenteel ongeveer 566 petahashes per seconde (PH/s) aan rekenkracht. Dit zou kunnen stijgen tot 830 PH/s.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining