Amerikaanse Crypto Miners Verzetten Zich Tegen Energiegebruiksenquête

chips-mining-asic-miners

Belangrijke spelers in de Amerikaanse bitcoin miningsector verzetten zich tegen een noodenquête die is gestart door het Amerikaanse Bureau voor Energie-informatie (EIA) om gegevens te verzamelen over energieverbruik, bronnen en locaties.

De aankondiging van de EIA van een verplichte enquête om het elektriciteitsverbruik onder lokale miners te meten, heeft bezorgdheid gewekt bij spelers in de sector. Sommigen zien het als een politiek gemotiveerde zet en stellen vragen bij de wettigheid en bedoeling achter de enquête. Dat meldt Cointelgraph.

Lee Bratcher, voorzitter van de Texas Blockchain Council (TBC), bekritiseerde de enquête als een “ongekende verzoek om informatie” en suggereerde politieke motieven erachter. Hij beschuldigde de Biden-regering ervan bitcoiners te targeten in lijn met haar standpunt over het beperken van de industrie.

Bratcher benadrukte de mogelijkheid van bitcoin miners om gebruik te maken van hernieuwbare energie en hun activiteiten aan te passen aan de omstandigheden op het elektriciteitsnet, en suggereerde dat de enquête deze aspecten negeert.

Riot Blockchain uitte soortgelijke standpunten, en labelde de enquête als onwettig en mogelijk gedreven door politieke agenda’s. Brian Morgenstern, hoofd beleid bij Riot, linkte de enquête zelfs aan de anti-crypto houding van de Amerikaanse senator Elizabeth Warren.

Industriecommentatoren wezen ook op de dubbele standaarden bij het selectief onderzoeken van de digitale mijnbouwsector. Taras Kulyk, CEO van SunnySide, benadrukte het gebrek aan context achter de intentie van de enquête en vroeg zich af waarom andere energie-intensieve industrieën niet aan soortgelijke maatregelen werden onderworpen.

Colin Harper, hoofd onderzoek bij Luxor, bekritiseerde de aanpak van de EIA, die hij alarmistisch noemde en inconsistent met eerdere praktijken. Hij wees op de beperkte betrokkenheid van het bureau bij de datasector in eerdere enquêtes, waaruit blijkt dat het selectief targeten van de sector mogelijk niet gerechtvaardigd is.

Ondanks de inspanningen van de EIA om informatie te verzamelen, blijven sommige bedrijven sceptisch. Hut8, Core Scientific, Marathon Digital en Foundry behoren tot degenen die zijn benaderd voor commentaar, wat wijst op voortdurende spanningen tussen regelgevers en de crypto-industrie.

De uitkomst van deze clash tussen regelgevers en miners blijft onzeker, waarbij de industrie de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houdt te midden van groeiende zorgen over overheidsbemoeienis.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer